PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Iščem dobro nepremičninsko agencijo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
verjamem, da zgradiš dvojček za tako ceno, samo vprašanje kje in kako. V mojem naselju sigurno ne, mogoče na kakšnem odročnem klancu, kjer se otroci niti hoditi ne morejo naučiti, ker je prestrmo ali pa preozko ali pa v prekmurju, z vsem spoštovanjem do prekmurcev. Cena pa je začetna, torej tisti, ki je resen, ne bo plačal takšne cene, kot je objvaljena, zato so tvoji komentarji zelo relativni, vseeno hvala za komentar.
Ker že leto in pol kupujem nepremičnino (čakam, da bodo cene padle Tongue ), vam lahko po ene 70-80 ogledih povem mojo izkušnjo z agencijami: (vrstni red je naključen)
1. Medvešek-Pušnik, korektni, resni, v mapi dobiš izpisek iz ZK, nevsiljivi, vejo čisto vse detajle
2. Kompare Nepremičnine, korektni, veliko informacij
3. Agencia - vsiljivi, agresivni, brez podatkov
4. Svet-Re - korektni, veliko informacij
5. Val Nepremičnine - malo informacij, agresivni, nesramni
6. AKVA nepremičnine - srednja žalost, malo podatkov, ne znajo prodajat
7. DOMART nepremičnine - korektni, resni, poslovni, brez pripomb
8. 1 G nepremičnine - grozni že preko telefona, prodajajo buče
9. Ceres, rahlo vsiljivi, načeloma korektni
10. Mreža nepremičnin - agresivni, nesramni

Verjamem, da je odvisno od agenta do agenta potem, kakšna bo izkušnja. Načeloma se manjši bolj zavzamejo, s par izjemami. Pogodbe poturijo vsi, kar me itak generalno jezi, ampak kaj čmo. Ne vem, zakaj se več ljudi ne zaveda, da lahko komot sami prodajajo; ZK stanje se da dokaj hitro preveriti, pogodbo tako ali tako pregledajo na banki, prav tako jo pregleda notar. Če lahko avte sami prodajamo... Big Grin
Mi smo ravnokar prodali stanovanje brez agencije. Pogodbo nam je spisala notarka, priprava pogodbe + overitev podpisa prodajalca je zneslo nekje 450€. Za enako storitev bi agencija pokasirala 2200+ddv od obeh kupca in prodajalca. Posrednik bi oba skupaj torej obral za 10x cene. :roll:
Oglaševali smo na nepremičnine.net in v salomoncu, prodali pa prvemu, ki je prišel na ogled. Glede na število klicov kupci vsekakor so, samo cena mora biti realna. :wink:
Če iščeš v Ljubljani, je vsaka boljša kot Remax - XBiro! Reko REMAX-a XBiro ne kupuj ničesar.Držijo s prodajalci, ne dajo ti nobenih informacij niti o stvarnem stanju nepremičnine, niti o pravnem stanju nepremičnine. Nam niso dali niti ZK izpiskov, dovolili so, da podpišemo pogodbo, ki je bila polna napak in to bistvenih, na nepremičnini je bila hipoteka, kar pa nam niso povedali. Zahtevali so 2% provizijo za to, da so nam pokazali stanovanje in prodajalca. Napak in nestrokovnosti seveda niso priznali. Edini izgovor je bil: "Vsak se lahko zmoti".

V agenciji AGENCIA so bili korektna in jo priporočam.
Ker tudi sam že nekaj časa kupujem, povem še moje izkušnje. Tako kot v vseh ostalih poklicih so po mojih izkušnjah med nepremičninskimi posredniki dobri in slabi, taki ki vedo kaj delajo in taki ki ne. Večina pa ta posel še vedno jemlje v osnovi zgolj kot oglaševanje in razkazovanje nepremičnin, vse drugo pa je bolj tako, tako. Preverjanje pravnega in dejanskega stanja itn. jim ne gre ravno dobro od rok. Konkretno sem imel primer, ko so prodajali nepremičnino, jo prodali, potem pa kupec ni zmogel plačati. Je šla še 1x v promet in sem jo hotel kupiti sam. In ko smo se že vse lepo dogovorili, dal sem celo nekaj denarja (dobil vrnjeno), ugotovim, da pripadajoča parkirišča v ZK sploh niso vpisana na lastnika, ampak še vedno na gradbeno firmo, ki je nepremičnino zgradila. Ob tem so seveda veselo oglaševali lastniška parkirišča vključena v ceno. In oni tega niso ugotovili ne pri prvi prodaji, ne pri drugi (meni). Potem naj bi se jaz zafrkaval z vpisom v ZK in tveganji ali bom dobil ZK dovolilo ali ne.

In drugi primer, ki ga želim opisati:
v Lj. se prodaja stanovanje v t.i. elitnem naselju, sem ga šel pogledat, ko je bilo oglaševano še pod zasebno ponudbo. Stanovanja niso pravočasno vpisali v ZK in je pristalo v stečajni masi enega od naših propadlih gradbincev. "Lastnik" mi je to lepo, pošteno povedal; računa da bo dobil izločitveno pravico. Jaz sem se lepo zahvalil, ker se takim tveganjem ne prepuščam. No, danes to stanovanje na nepremičnine.net oglašuje vsaj 10 agencij, nekatere od njih povsem lažnivo (no, povsem lažno ni, vpisano je res v ZK, samo ne na prodajalca) prikazujejo tudi da je vpisano v ZK.
1 2
Iskanje po temi