Objave: 6
Teme: 1
Ocena:
0
Pozdravljeni,
Ali mi lahko kdo priporoča DOBRO nepremičninsko agencijo za prodajo dvojčka v bližini Domžal l. 2005 (Krtina). Hišo prodajam od začetka letošnjega leta in sem tudi poskusil z dvema agencijama in sem bil ZELO razočaran. Pričakoval sem namreč, da se bodo kaj potrudili in poleg tega, da so hišo objavili na svoji spletni strani in na nepremicnine.net, niso naredili ničesar. V obdobju dveh mesecev me niso niti enkrat poklicali, kaj šele pripeljali kakšnega potencialnega kupca, za katere so se ob podpisu pogodbe hvalili, da jih imajo v svoji bazi. Človek bi pričakoval vsaj kakšno svetovanje glede cene, prodajne aktivnosti, pa nič. Očitno jim kar dobro gre, da se jim ni potrebno nič truditi. Mogoče pa nisem imel sreče z izbiro agencije. Torej prosim za pomoč pri izbiri agencije ali pa samostojnega agenta, ki se bo trudil za prodajo moje hiše, za kateri menim, da je atraktivna za prodajo.
Hvala za odgovore.
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Objavi na nepremicnine.net in če bo cena zanimiva, se ti bodo takoj javili (tako kupci, kot agencije).
Jaz sem imel dobre izkušnje z agencijami: Metropola (ampak Matic zdaj ni več tam, za ostale pa ne vem), Realia, Stoja nepremičnine (Nenad) in Si-tx.
Ne vem pa, kako delajo sedaj.
Ocena:
0
Hvala za odgovor. In kako je z navedenimi agencijami potekala prodaja? So bili aktivni, so pripeljali kupce na ogled, so komunicirali z vami in vam svetovali?
Objave: 88
Teme: 7
Ocena:
0
Mi smo prodali in kupili v dveh mesecih in to brez posrednikov ter težav.
Ocena:
0
Kdaj ste pa prodajali? Kje ste pa oglaševali?
Vsekakor ti agencija ne bo narisala kupca, če je ponudba brezvezna. Če je ponudba dobra se bo najverjetneje kupec našel v roku 1-2 mesecev. Tak posel pa lahko skleneš tudi brez agencije... Torej, sedaj se moraš odločiti, ali želš prodati ali prodajati.
Objave: 60
Ocena:
0
Mi smo kupili in tudi prodajali preko agencije Šardi. Glede njihovega dela nimam nobenih pripomb. Vsak teden so dajali tudi oglase v tiskane medije (Salomonc, Delo), ogledov je bilo kar precej. Če se odločite še naprej prodajat preko agencije, priporočam, da hkrati oddate tudi zasebno ponudbo. Dosti potencialnih kupcev namreč ne želi kupovati s posrednikom, ker se jim zdi to nesmiselen strošek.
Objave: 140
Teme: 14
Ocena:
0
Mislim da vem, katero hišo aka dvojčka avtor te teme prodaja, ker sama iščem hišo okol Domžal in dost natančno spremljam ponudbo. Tale vaša bajta mi je bla najprej kar zanimiva, ampak ko sem mal bl natančno pogledala slike me je mal minilo, čeprav bajta znotraj zgleda solidna. Ne bom zdaj tule o razlogih, zakaj meni (pa verjetno še komu) zadeva ne "potegne", mogoče samo toliko, da jo prodajate čist predrago glede na ceno, po kateri jo je novo prodajal investitor (še posebej če se vam zelo mudi s prodajo). Se opravičujem za OT, ampak sem mogla :wink: .
Kar se pa agencij tiče, jst sem imela izkušnje z Alabaster, ki je one man band firma v podobi ene energične babe, ki zgleda dost zagnana in izkušena, da hitro najde kupca. Če bi jaz prodajala bi jo prec najela... ne pa tudi če bi kaj kupovala, ker je ženska bolj na prvo žogo, jaz sem pa čist prezahteven kupec 8)
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
@katra7: ja tole si pa dobro napisala. Jaz sicer nisem hotel komentirati, ker ne poznam nepremičnine, ki jo prodaja. Ampak ponavadi je tako, da je kriva agencija, če prodajalec živi v oblakih in postavlja nenormalno ceno.
Kot smo v eni drugi temi že debatirali, so šle cene nepremičnin v nebo in dosegle višave v 2007, da bo štrbunk v realnost zelo glasno odmeval.
Pa se ne bi ponavljal, ker itak nima smisla ;-)
Objave: 2356
Teme: 2
Ocena:
0
Sicer si pisal še na (vsaj) 1 drugem forumu pa ti odgovarjam tu, kjer je komunikacija bolj strpna.
Kot so nekateri predhodniki zapisali agencije nimajo bistveno boljših prodajnih kanalov, kot jih lahko ponudiš ti. Če bodo imeli kakšnega interesenta te bodo že same kontaktirale. Ponavadi je problem v ceni. Kupca, kot si verjetno lahko predstavljaš, prav malo briga, koliko si porabil za gradnjo nepremičnine.
Če ima nekdo na primerljivi lokaciji primerljivo nepremičnino potem tudi pod razno ne bo šel pogledati tvoje. Zakaj bi pa tratil čas in energijo?
Če pa se ti cena zdi res primerna in na to gledaš dovolj samokritično (kar pa delajo le redki prodajalci pa tudi kupci) potem za iskanje kupca ne potrebuješ pomoči agencije.
Vedi pa, da ti vsak dan, ko ti stoji nepremičnina skozi rok polzijo denarci, ki jih lahko dobil, če bi jih naložil kam drugam, kot v to nepremičnino.
Ocena:
0
hvala katra7 za konkretno informacijo, če te pa zanima ogled nepremicnine, pa pokliči na 031 60 94 95. Če je problem cena, smo še zelo fleksibilni, vsekakor pa ogled ne stane nič in si dobrodošla. NAJVEČJA PREDNOST NAŠE HIŠE JE ZELO PRIJETNA SOSESKA.