Zdravo, eno vprašanje. Jaz sem prestavil pralni stroj v shrambo, vodo in odvod bom pa speljal čez sosednji prostor, kurilnico.
1. Ali je kakšna maksimalna dovoljena dolžina odvodne cevi? Odtok je cirka dodatne 3 metre stran od konca obstoječe cevi.
2. Ali obstaja kakšna metoda da speljem vodo direktno v talni odtok in da ne bo vode metalo ven?
3. Kakšen je najlažji način da podaljšam dovodno cev za 3,5m?
Lahko greš direkt v talni odtok - le cev mora imeti zanko (najenostavneje za strojem najprej gor do malo pod vrh stroja, zatem pa dol in naprej do odtoka). Če te zanke ne boš naredil, se stroj nikoli ne bo napolnil z vodo, ker bo sproti odtekla.
Priklopiti moramo vodo za pralni stroj, zanima me katere ventile ste kupili ?
Je važna firma-kvaliteta ,ne bi kupovala nek šrot za tistih par evrov razlike
Da ne odpiram nove teme,
Stari stroj se je pokvaril, novi ima pri priklopu vode pa ta Aquastop.
No ta stvar zasede svoj prostor, že prej je bilo na tesno, zdaj pa zmanjka prostora, ker je les v napoto. Da ga nebi žagal, sigurno obstajajo kakšni nastavki za na pipo, da se cev potem malo odmakne? /kjekupiti?
23.9.2023 ob 10:42 (*Zadnja sprememba objave: 23.9.2023 ob 10:43 uporabnik lebang.)
Da si kar sam odgovorim, mogoče bo prišlo komu prav.
Odšel sem v dve trgovini, oboje so mi ponujali koleno in teflon.
Žal mi je tesnjenje s tefllonom skoz puščalo, ne glede na to koliko teflona sem navil (imam veliko izkušen s tem). Pipa ima le 4 navoje, ožja od širine teflona.
Po ful skakanju med trgovinami sem zadevo rešil tako, da sem kupil to koleno.
Notri ima nekoliko ravnine, da sem vstavil tesnilo (o-ring 15x4 mm).
Tako tesni stvar brez puščanja. Pa baje da je lahko aquastop od pralnega stroja postavljen pokonci