Objave: 1673
Teme: 129
Ocena:
0
Jaz pa ne razumem besede fernk. Lahko slovensko, prosim? :roll: :?:
Objave: 934
Teme: 18
Ocena:
0
... iz Vorhang (nem.) dobiš ponekod firank, drugje fernk ali pa firnk. Samo... zanimivo, na Štajerskem, kjer je vsaka druga beseda germanizem, pa firnki niso zelo pogost izraz.
Objave: 259
Teme: 5
Ocena:
0
Nisem nek strateški zagovornik zaves, ampak ne-zagrnjeno okno zgleda ponoči ob prižgani notranji razsvetljavi od znotraj naravnost brutalno - črna luknja. Tudi roleta v njem ni bistveno bolj civilna rešitev.
Moj režim je glede zaves tak: podnevi in ponoči so odgrnjene, zjutraj in zvečer so zagrnjene. Morajo pa biti transparentne, da ostane občutek kontakta z okolico.
O razlikah med mojo in ženino filozofijo pa ne bi....
Objave: 7496
Teme: 227
Ocena:
0
Nimava zaves, imava pa zunanje žaluzije na motorni pogon + krmilnik Siemens Logo in to popolnoma zadostuje. Tipk za "drkanje" gor dol se zelo redko dotikam, hodim tudi nag po stanovanju če mi paše :lol:
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Objave: 1
Teme: 0
Ocena:
0
Menim da zavese niso odvisne samo od našega okusa, pač pa tudi od situacije.
Osebno imam rada diskretne zavese.Ker pa stanujem v bloku,ki je pod pravim kotom vezan na sosednjega,iz katerega 15 cm stran od mojega balkona (pod pravim kotom),visi brezposlena in nesramna soseda, ki se vsakič, ko odprem balkonska vrata, ali okna "inštalira" na svoje okno, se počutim neskončno neprijetno.
Zaradi tega sem dala žaluzije pred balkonsko ograjo in okna, iz notranje strani pa trojne zavese:lamelne, ki zakrivajo pogled iz pravega kota, kvačkane, ter kompaktne, zatemnitvene.
Ker so okna in balkon, ki sicer ni zastekljen, iz severne strani, vse te zavese delujejo zelo izolativno, tako da ne potrebujem radijatorja v spalnici, niti potrebujem klime v stanovanju.
Kot kaže, je vse za nekaj dobro.
lp
Objave: 1615
Teme: 72
Ocena:
0
Seveda lahko...fernk = zavesa
Objave: 5
Teme: 2
Ocena:
0
Ima kdo izkušnje s panelnimi zavesami pri majhnem oknu v majhnem prostoru?
V Lesnini sem opazila že narejene, ki so občutno trši material kot klasično blago za zavese, vendar me skrbi krajšanje, pranje itd. Tako, da bi bila hvaležna za kakršnokoli mnenje, izkušnjo..