PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Ostalo Zavese

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lep pozdrav,

Zanima me kako ste vi opremili vašo hiško ali stanovanje z zavesami. Namreč midva se ne moreva odločit kakšno varianto bi imela, ali zavese na drogu ali na vodilu (tirnica). V jedilnici imava tri velika okna, kako namestiti zavese, vsak oken posebej ali skupaj? Če ma kdo kakšno slikcico ali kak link do kakšnih slik bi bil zelo vesel.

l.p. Domen
Hm, jaz imam "vaško stanovanje", ker je v vasi in so pri zgradbi upoštevane značilnosti starega vaškega jedra, ni pa staro. Tako da ne razumem čisto dobro, kaj hočeš reči - da imata staro hiško in tudi opremljeno v starem slogu?
Jaz osebno zaves ne maram in jih ne uporabljam. Če pa bi že karkoli nameščala, bi verjetno imela drog, ne kakih glumaznih lesenih karnis, niti tistih na vodila ne. Torej drog in zavese ali na luknje ali na pentlje.
Tudi nama bi kakšna ideja prav prišla.

Žena pravi, da bi imela panelne zavese. Seveda je tehnični del moja domena (karnisa), tako da že gledam po "hau-hausih" za njimi.

V preteklosti sva jih pretežno kupovala v Velani, sedaj pa gledava (beri: iščeva) alternativne proizvajalce.

Kakšen nasvet, slika verjamem, da bo večim dobrodošel.

LP, Ivo
Jaz bi na vajinem mestu kot prvo gledala na to, kakšno opremo imata v stanovanju. Ker meni je osebno zelo grdo moderna oprema pa zraven skombinirane klasične (po možnosti čipkaste) zavese čez celo okno ... jaz imam bol rustik stanovanje pa v takem zavese že skoraj morajo bit, samo glede na to da jih ne maram preveč, sem dala samo okrasne zavese, ki v bistvu zakrijejo samo zgornji rob okenske odprtine pa še par cm preko okna padejo, a se okno brez umikanja uzaves lahko odpira in zapira ... so pa platnene na drogu in idrijska čipka je gor prišita in super izpadejo za v najino stanovanje.
Več glav, več ve ...
:oops: Raje bi še enkrat zaćel skale razbijat, kot ponovno zavese izbirat! :roll:

No, prvih 5 let nič. Sem imel neko idejo o spuščeni tirnici pod stropom in nekih vodilih, hkrati, pa bi za zaveso bila nameščena svetilka - tako bi imel tudi pri zagrnjenih zavesah, ali pa zvečer, občutek da prihaja svetloba skozi okno.

Pa zadeva kljub obsežni tehnični in grafični podpori :lol: :o :wink: , pri moji dragi ni naletela na pozitiven odziv. Pravzaprav je bil odziv ........ :mrgreen: , pa ne bom o tem.

Skratka, ko se je naveličala praznih oken, je ( če se prav spomnim v OBI-ju ) našla sorodno dušo in eneko mislečo trgovko na oddelku zaves. Vse je premerila in gasa..... . :wink:

Po slabem mesecu, sem dobil "domačo nalogo".
Vrtaj luknje za karnise!
Tista tam, tale tukaj, ona spet drugje.

:roll: Saj ne rečem, da ni dobro - se človek sčasoma pač navadi, ampak....... . :oops:

No toliko o zavesah!
Zavese so ena hecna reč. Takole iz pogovorov bi človek dobil občutek, da so skrajno nepriljubljene. Ampak v resnici pa redko srečaš stanovanje brez zaves. Potem je pa spet dvoje. Pravilno uporabljene lahko naredijo čudeže, žal pa pogosteje služijo samo za to, da se jemlje svetloba in zbira prah.

Ker so ponavadi zelo opazne (že zaradi tega, ker so na viru svetlobe), jih je treba ustrezno skrbno izbrati. Upoštevati stil ostale opreme, velikost okna, svetlobo v prostoru, smer sonca, pa seveda želje uporabnikov. Pri vprašanjih, zastavljenih v tej temi, je čisto premalo podatkov za kakršenkoli odgovor.

Čisto za začetek bo dovolj dober gugl: zavese, zavjese, vorhänge, curtains, visillo... Potem pa po kakem milijonu slik približno ugotoviti, kaj bi prišlo v poštev, in šele takrat obuješ pohodne čevlje in se podaš po trgovinah.
No ampak namen mojega zapisa je bil dosežen.

Kontaktirala me je ponudnica, s katero bova z ženo prav z veseljem predebatirala materiale in postavitve.

Veseli me, da obstajajo tudi zasebni ponudniki in so pripravljeni na objektu pogledat in svetovat.

LP, Ivo
Sovražim zavese, zato jih v moji hiši ni. Big Grin :wink:
Tudi v moji jih ni :wink: .
Jst si nekako ne znam predstavljati, da ne bi imel zaves, zato par vprašanj:
- kako potem naredite temo v prostoru (recimo poleti, ko je vročina in direktna sončna svetloba, ki segreva prostor - a imate vsi rolete, ki jih drkate gor/dol, ko naprimer hočete malo na balkon stopiti oz. skozi okno pogledati...)?
- zasebnost - vas ne moti, da lahko vsakdo vidi direktno v vaš dom ali kako imate to rešeno?

Jst imam dvotirne zavese - in ene debele zavese mi blokirajo praktično vso sončno svetlobo - super za hitro pripravo prostora za gledanje na projektorju.
Oooo, pri vas pa je kot v gledališču :lol: .
Kjer so velika panoramska vrata, je terasa pokrita, drugje imamo nad oknom pergolo ali pa jih poleti na pol zastremo z bambusovimi rolo senčili ali polkni, sosedov pa nimamo :wink: .
Tudi pri nas ni ravno blizu sosedov, zato nekega hudega prometa mimo nas ni.

Zatemnimo z roletami, kadar potrebujemo temo. Sredi dneva se tudi ne vidi v hišo, ker imava tonirana stekla v oknih. Spalni prostori so predvideni v mansardi, kamor tako ali tako nihče ne vidi.

Zavese bi me utesnjevale. Na njih bi se nabiral prah in umazanija. Dodatno delo s pranjem/likanjem. Bog ve, kako dolgo bi ostale cele, naše muce so namreč zelo hiperaktivne. :lol: Big Grin 8)

Na panoramskih vratih bi me motile, ker hodimo ves čas not in ven, tako da bi bile res dodatna ovira za vse premike ...

Sicer pa z zagrinjanjem zaves porabiš isto časa/energije kot z vrvico za rolete.
Zjutraj se pri nas dvignejo vse rolete in se zvečer spustijo, tako da se podnevi redko "drkajo" gor in dol, če uporabim tvoj izraz. :wink:
Naše muce so na srečo "uničile" prejšnje stanovanje, ker so bile pred preselitvijo še zelo mlade Big Grin .
Meni ni lepšega, kot da skozi vsako okno lahko pogledam ven in zrem v naravo Big Grin .
Mijih sedaj v stanovanju imamo v hiši pa jih ne bomo imeli.
Na cestno stran imamo notranje žaluzije, in to bele. Na jug imam bambusovo roleto, ki jo bom ob prvi priliki menjala za belo žaluzijo. Na dvoriščno stran (kuhinja, kopalnica, wc) nimamo nič.

V stanovanju nimamo nič takega, česar kdo ne bi smel videti, nagi ne hodimo, imam pa rada veliko svetlobe.

Edino če bi imela takšno spalnico, bi jo ovesila z zavesami, in to kvačkanimi 8) :
[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")onlinevacationsunichr("46")com/images/luminaria-bed2aunichr("46")jpeg[/img]
1 2
Iskanje po temi