še eno vprašanje, potem pa preneham. S kakšnimi zadevami naj podprem zalepljene plošče. Strop v garaži je 2,5 do 3 visok. Ali obstaja kaj takega v kakšem Merkurju ali Obnovi. Najbolje bi bilo ena zadeva, ki se navija na sredi.... ne vem kako so drugi to podprli- s kakšnimi palicami
hvala vsem
lp biker
?
Simpl .... pripraviš si par lesenih palc, morda ribiška palca karkoli tako dolgo lahko skupaj zlepiš dve krajši ... saj ne lepiš tanka na strop ampak stiropor
S PU ne varčevat ko ga naneseš na ploščo počakaj 20-30 sek potem nalepiš podpreš za ca 3-5 minut in je....
Kako pravilno izolirati strop neogrevane garaže, delavnice, shrambe - skrbi me kondenz? Garažo bom v zimskem času tudi malo zagrel z IR paneli.
Sestava od spodaj navzgor špirovci 18cm, osb 22mm, pp, filc in Sika.
Ali je potrebno narediti zračni most med OSB in izolacijo?
Garaža bo od zunaj izolirana z Eps 10cm.
Zanima me tudi, ali lahko za zapolnitev leg uporabim EPS, XPS, siporeks (kar mi je ostalo)?
Tudi tukaj me skrbi kondenz.
Prilagam slike
cimer ,
kaj boš imel na stropu?
Na notranji strani potrebuješ parno zaporo. Ne smeš navadno; kontrola pokaže da vsaj sd= 1500 ali več.
Uporabil sem stekleno vono , kvalitete 032.
Ja mislil sem Unifit 035 ali 032.
Ali lahko kombiniram EPS in Unifit?
Če prav razumem naredim spodaj leseno podkonstrukcijo, zapolnim z unifitom in parno zaporo sd=1500 (našel sem AIRSTOP 1500 parna zapora) in potem spet OSB al pa gips plošče.
Pol lahko tudi ogrevam in ne rabim zračnega mosta?
Problem je, da imaš ti zgoraj diht zaprto za vlago, popolnoma.To bi morali misliti že ob gradnji in pod OSB+Siko zagotoviti prepih, zračni most vsaj 5cm.
Ja, zdaj moraš dati spodaj res hudo parno zaporo in v nulo zalepiti vse spoje spodaj, na stene, okoli prebojev, na stikih.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.