Objave: 1
Teme: 1
Ocena:
0
Mene pa zanima ali je dovoljeno vgraditi membransko raztezno posodo v vodoravni položaj, oz. kaj se zgodi če je vgrajena vodoravno.
Vnaprej hvala za odgovor
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Dejansko bo šlo vanjo manj vode, kot bi sicer. V vodnem delu bo pod priključkom ostalo nekaj vode, ki je membrana ne bo iztisnila, ker bo prej zaprla iztok.
Nimam časa - sem v penziji!
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Objave: 3458
Teme: 1
Ocena:
9
Delovalo bo kot je napisal predhodnik. Vseeno pa je bolje, če je vgrajena pravilno v smeri kot ima simbol. Življenska doba raztezne bo daljša.
Objave: 326
Teme: 7
Ocena:
7
Raztezne posode za hidrofor so v ležečem položaju, a potem imajo te drugače postavljeno membrano kot pa tiste, ki so prirejene za navpično postasvitev?
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
laguna1, hvala, da si po desetih letih iz naftalina privlekel temo in končno razrešil problem...
Pohvalno je, da ste še kje taki forumaši, ki poskrbite, da forum ne bi čisto crknil, ko so ga lastniki sterilizirali... (spravili ob jajca)...
Objave: 326
Teme: 7
Ocena:
7
nisem nič razrešil, zato pa sprašujem kaj so drugačne hidroforske "raztezne posode" od ostalih, kako imajo postavljeno membrano ali pa so to dejansko klasične raztezne postavljene v horizontalni položaj. Da pa sem odprl to staro temo pa je le razlog v tem, ker nisem hotel odpirat nove teme.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Mogoče misliš za hidropake. Hidroforji so po mojem predvidevanju brez membrane.
Ne pa zanima zakaj se pri kotlovski vodi uporabljajo te membrane in zakaj ne enostavno tlačna posoda kot pri hidroforju?
Sonce naj sveti vsak dan!
Objave: 1546
Teme: 3
Ocena:
14
Kako je narejena raztezna posoda od ogrevanja ne vem, ker še nisem nobene razrezal. Vem pa, da je pri hidroforju narejeno tako, da se voda napolni v gumijasto membrano, zrak je pa na zunanji strani gume in kovinskim plaščem. Ker voda ni nikoli v stiku z kovinskim plaščem, le ta ne more kar tako prerjaveti. Nekaj vode sicer pride tudi na to stran z zračno vlago.
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
Ne pa zanima zakaj se pri kotlovski vodi uporabljajo te membrane in zakaj ne enostavno tlačna posoda kot pri hidroforju?
Ker bi plini prehajali v sistemsko vodo. Poleg zraka v ogrevalnem sistemu, še korozija.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
21.12.2020 ob 06:29
(*Zadnja sprememba objave: 21.12.2020 ob 06:29 uporabnik Hanzi.)
Hvala sassapo.
Sebek
Hidropak ima membrano, hidrofor pri starših je preverjeno nima. Ne stari ki je prerjavel, ne novi inox.
Zato pa lahko zrak iz hidroforja uide v sistem, če na dovodni strani zmanjka vode.
Sonce naj sveti vsak dan!