imam eno težavo z radiatorjem v kopalnici (lojtra). Pred pol leta smo obnavljali kopalnico in so mojstri odklopili in kasneje (po obvnovi) priklopili raddiator nazaj.
Zdaj ko se je pa začelo ogrevanje pa samo ta enota ne deluje. Spodaj (pri ventilih) je toplo, ko pa odprem ventil,...nič. Zrak sem izpustil, preveril tisto buciko in je vse ok.
Ogrevanje imamo v bloku iz kurilnice za celo naselje.
Ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo, oz.kaj je potrebno storiti?
Odprl sem samo tisti beli ventil na levi strani. Vroče je do samega vstopa v radiator, tam ga pol nekaj blokira. Včeraj sem poskusil odviti tudi tisto veliko matico spodaj in mi je samo voda stekla ven. Brez učinka.
Kateri pa sploh so dovodni/odvodni ventil? Tisti pocinkani?
Mogoče je nad plastičnim gumbom za regulacijo (del levo v podaljšku zgornje cevi), še dodaten ventil za povratni vod. Pod čepom, ki ga odviješ je verjetno skrit ventil, ki ga odpiraš in zapiraš z izvijačem.
Ko so ti zaradi del v kopalnici, mojstri odstranili radiator, so ta ventil zaprli, potem pa pozabili nazaj odpreti.......
Zgolj ugibam, ker z natanko takim ventilom, kot ga imaš ti, še nisem imel opravka
Pozdrav, ravno teden nazaj sem se preselil v podnajemnisko stanovanje v centru LJ. Dva radiatorja ne grejeta pa skusam ugotoviti kaj lahko naredim sam, ker na serviserja moram cakati do 7. Januarja, je pa izjemno neprijetno da je cela pisarna in kuhinja mrzla.
Ogrevanje je enotno skozi celoten blok, na toplotno crpalko. 4 drugi radiatorji delajo povsem ok. Poskusil sem izpustiti zrak ampak je ze takoj voda zacela teci - se pravi ni problem v zraku? Sem izpustil kar pad dcl vode in so se cevi ki vodijo do radjatorja otoplile, tako, da dovod je ocitno. Sem klical upravnika in me je mal okregal, ker nebi smel vode izlivati, je skupna za vseh 8 stanovanj v stavbi. Drugega radiatorja v kuhinji nisem uspel odpreti, ker je za zrak/vodo dalec pod kuhinjskimi elementi.
Radiatorji so dvocevni, cevi po stropu ki vodijo do pisarne so tople, potem pa se 2 cevi izpustijo navzdol, tanjse, in potem zopet horizontalno, v en osmer do pisarne, kjer je en nedelujoc radiator in cez steno v kuhnijo, kjer je drugi nedelujoc radiator.
O teh zadevah res nimam pojma ampak po svem kar sem sedaj prebral, je najverjetneje termostatska glava ali igla na enem izmed radiatorjev, ki preprecuje odtok vode naprej. Ob radiatorja imata Herz termo glave z 1-6 nastavitvijo.
Po vsem prebranem, bi rad odtsranil glavo in prisel do igle, da vidim kaj je narobe, na obeh radiatorjih ampak iskreno - nevem kje odsravfati glavo, ni videti nobenega zatica ali sraufa. Ima kdo kaksno idejo?
Ce se spravim odsravfati celo glavo - z francozom iz cevi, bo najverjetneje voda udarila ven ane? Ker glavnega ventila nimam v stanovanju, verjjetno je en ventil za vse...
Ima kdo kaksno idejo kaj bi lahko bilo? Kako se lotiti? Lahko pofotkam in prilozim slike. Kot receno, do 7 Januarja je se dolga i nzmrzovati v stanovanju za skoraj 1k EUR mi je smesno. Vem, da bo kdo rekel, naj se obrnem na lastnika ampak sem se ze - njemu ni uspelo nikogar dobiti pred 7 januarjem...
Priloži sliko radiatorja, si preveril odvodni ventil? Radiator ima dovod in odvod. Podobno situacijo sem imel jaz kot podnajemnik in sem odprl spodnji (odvodni) ventil. Če je bil čez poletje ogrevalni sistem izpraznjen, da je kdo menjal radiatorje ipd je verjetno prejšnji podnajemnik ali lastnik zaprl oba ventila, da ostane voda v radiatorju in radiator ne rjavi.
Glede na to da so cevi postale vroce ko si izpustil zrak oz vodo imas problem na povratku.. cevi ki gre iz radiatorja ven..
Tam je tudi ventil in cep na njemu.. cep daj dol notri je imbus. Lahko da je zaprt ventil. Odpres ga z imbusom.
Ce nimas tako velikega imbusa najdi vijak s sest kotno glavo iste velikosti in se malo pomatraj
Hvala za odziv. Evo sem skocil do kolega po francoza da sem snel termostat.
Obe igli so se zataknili not... v pisarni sem z navadno zlicko 10x nezno udaril po njej in je odskocila brez problema. V kuhinji se pa ne pusti, bom moral skocit po 6 kotno orodje jutri, nimam nic taksnega razen finih imbusev...
Zdej me samo skrbi kako mocno naj odvijem prvotni ventil - da ne vrze celega ven skupaj z vodo vred.
Zagrabit pa igle ne morem ker gleda ven komaj 1mm.
Slika:
<!-- m --><a class="postlink" href="https://imgur.com/N0MEVLa">https://imgur.com/N0MEVLa</a><!-- m -->
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.