Imam dve leti staro teraso, večina je nepokrita, iz sibirskega macesna, nič oljeno. Letos se mi je pojavil problem s trskami. Otroci jih poberejo z boso nogo neverjetno veliko.
Rabim nasvet kako se jih znebiti? Ideja je, da jo malo očistim in nato premažem z oljem, bo to dovolj ali je potrebno kaj drugega?
Hvala za nasvete.
Lp,
Sašo
Sašo zdravo
teraso dobro očisti (sirhnata metla ali krtača), in jo dobro naolji, problem s trskami se bo konkretno zmanjšal če ne izginil - govorim iz izkušenj.
[url=httpunichr("58")//zenlesunichr("46")net/]les je lep[/url]
... Vaja dela mojstra - Mojstri pa vajo ...
Imam dve leti staro teraso, večina je nepokrita, iz sibirskega macesna, nič oljeno. Letos se mi je pojavil problem s trskami. Otroci jih poberejo z boso nogo neverjetno veliko.
Rabim nasvet kako se jih znebiti? Ideja je, da jo malo očistim in nato premažem z oljem, bo to dovolj ali je potrebno kaj drugega?
Hvala za nasvete.
Lp,
Sašo
Sašo zdravo
teraso dobro očisti (sirhnata metla ali krtača), in jo dobro naolji, problem s trskami se bo konkretno zmanjšal če ne izginil - govorim iz izkušenj.
A mi lahko poveš katero čistilo in olje si uporabil? Kakšna je bila približna poraba na m^2?
Hvala.
sam si bom položil balkon 1036x118 cm s sibirskim macesnom (deske 140x24x4000 mm, podkonstrukcija 42x68 mm, podložna guma 40x8x80 mm ter 400 kom inov vijakov 5x60 mm). Zanima me par "pravil":
- podkonstrukcijo začnem od toba balkona polagati s 3 cm odmikom, potem pa na vsake 40-50 cm nove letev?
- po širina balkona je razmak od stene in ograje enak razmaku med deskami 5-7 mm?
- na vsako letev prideta 2 vijaka/desko - koliko mm naj bo vijak odmaknjen od roba deske v notranjost?
- podkonstrukcija se samo položi na betonski balkon (guma - letev - deska)?
-če boš imel 5 x 60 vijake če ne boš predvrtaval ti bodo deske pokale... sam uporabljam 4,5x60 vijak in ne vijačim manj kot 5 cm od roba...
- DA... vendar pri macesnu raje naredi 4 mm fugo... ko se bo les sklimatiziral po kakšnem letu bo fuga od 7-9mm...
-vijači od 10 do 15mm od roba...
[url=httpunichr("58")//zenlesunichr("46")net/]les je lep[/url]
... Vaja dela mojstra - Mojstri pa vajo ...
Odločil sem se da bi postavil teraso in sicer iz lepljenega lesa (sibirski macesen 14,5cm x 2,8cm x 4m).
Ali morda kdo ve kje bi se dalo dobiti te plastične nosilce in te rebraste "nastavke" za polaganje desk? Prilagam sliko