15.3.2009 ob 22:16
Pozdravljeni,
Na terasi (v bloku) imam ploščice, ki so precej neugodna rešitev.
Zadevo bi brez prevelikih stroškov prekril z lesom. Ko zadeve berem in sprašujem je najcenejše narediti leseno teraso z mecesnom. Obstojnost ni problem, ker je maksimalna doba, ki jo zahtevam manj od 10 let - zato tudi težim k najmanjšim stroškom.
Me pa skrbi cepljenje - teraso bi ravno zaradi ugodnejšega počutja (da greš lahko bos na teraso + faktor otroci) oblekel v les in ravno pri mecesnu se opozarja, de se cepi.
Poleg tega sem se že nekaj menil, da bi bilo tudi pohištvo iz macesna.
Zato me zanima kako je s tem cepljenjem - je to dejansko moteče in zoprno?
Kaj povzroča največ cepljenja - sonce ali voda?
Ali se da to cepljenje preprečiti z rednim oljenjem?
Kako izgleda to cepljenje pri klopi / stolih?
Na terasi (v bloku) imam ploščice, ki so precej neugodna rešitev.
Zadevo bi brez prevelikih stroškov prekril z lesom. Ko zadeve berem in sprašujem je najcenejše narediti leseno teraso z mecesnom. Obstojnost ni problem, ker je maksimalna doba, ki jo zahtevam manj od 10 let - zato tudi težim k najmanjšim stroškom.
Me pa skrbi cepljenje - teraso bi ravno zaradi ugodnejšega počutja (da greš lahko bos na teraso + faktor otroci) oblekel v les in ravno pri mecesnu se opozarja, de se cepi.
Poleg tega sem se že nekaj menil, da bi bilo tudi pohištvo iz macesna.
Zato me zanima kako je s tem cepljenjem - je to dejansko moteče in zoprno?
Kaj povzroča največ cepljenja - sonce ali voda?
Ali se da to cepljenje preprečiti z rednim oljenjem?
Kako izgleda to cepljenje pri klopi / stolih?

hock: se pravi to odpade. Kaj pa s copati? Tistimi navadnimi iz blaga, so ti zadosti? Koliko velike sploh pridejo te trske - si enostavno ne znam predstavljati (štromar pač ...)
Ker ko sem zaprl ložo sem dvignil rob, da je ene 15cm višji od terase. Verjetno bom dvignil zadevo tam enih 10 cm, če ne celo izravnal, bom še videl kako bo.