PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Toplotna črpalka?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
vincent Napisal:kvadratura bolj malo pove o tem kak vir toplote bi prišel prav - napiši kak bo izolacija oz. če imaš podatek kake so toplotne izgube.

pa četudi se ti investicija v TČ povrne v 9-10 letih....a misliš da to ni dovolj v redu?

koliko časa pa imaš namen živeti v hiši?

v kolikor je govora o solidni izolaciji (10 cmin več) potem bodo verjetno izgube take, ki bodo omogočale vgradnjo TČ zrak/voda (vsekakor pa tudi voda/voda).

LP

Vincent, zanime me zakaj si se odločil ot TČ zrak/zrak in ne zemlja/zrak.

Koliko pride strošek kolektorev ca. 400 m2. Sam se tudi še odločam o načinu ogrevanja, smo namreč tik pred pričetkom gradnje.
Aleš30 Napisal:Pozdravljeni!!

Sem pred eno veliko preizkušnjo in ne vem kaj naj naredim!!

V prihodnjih mesecih se moram odloćčiti, kakšno ogrevanje bo imela moja novogradnja.

Pri tem pa mi eni priporočajo "navadno" centralno ogrevanje na olje, drugi pa talno gretje s toplozno črpalko zemlja-zrak.

Če ima kdo kakršne koli izkušnje, naj mi prosim pomaga z nasvetom, predvsem pa me zanima investicija. (površina hiše je cca. 240 m2).

LP Aleš

Si mogoče razmišljal o peletih?
uporabnik...konec koncev lahko tudi opcija voda/voda s polaganjem kolektorjev - problem se pojavi če je polaganje sploh mogoče (dovolj velika parcela, dobesedno 'travnik' brez motenj.

Ker vrtina se ti enostavno se splača...ker tiste razlike enega miljona ali miljona inpol nikoli ne dobiš noter v primerjavi z opcijo zrak/voda.

Seveda pa morajo biti pri varianti zrak/voda izgube objekta sorazmerno nizke, ker praktično preko 10 kW moči ne zmorejo.

Idealno je seveda voda/voda - le finance običajno tega ne dopuščajo, torej je na mestu upravičenost izvedbe ter povrnitev stroškov v primerjavi ene z drugo opcijo.

LP
borovničan Napisal:
sajure Napisal:Odvisno od moči, s tem da se TČ zemlja/voda začnejo že pri 1.000.000 SIT (8 kW) vključno z kolektorjem.

pa daj še nekako 50% poleg, da boš dobil Idea začetni spodnji znesek....
potem pa gre cena le še gor Cry

Verjetno jih proizvajaš in montiraš ter dobro poznaš zadeve!! Big Grin Big Grin Big Grin
Cena za 12 kW TČ zemlja/voda znaša točno 924.000,00 SIT,
k temu prištejte še kolektor (500 m - 5 zank z radelilcem ter polaganjem brez izkopa) cca 230.000 SIT,
k temu še obtočno črpalko za kolektor cca 90.000 (z montažo)
ter povezavo vsega skupaj, obtočna črpalka za topli del je že v ceni. Tako da cena okoli 1,3 mio DRŽI!!

Lp
Aja pa pozabil sem še da je treba študirat tud na subvencijo države (letos 40% investicije, največ 500.000,00)
[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")aureunichr("46")si/indexunichr("46")php?MenuID=631&MenuType=C&lang=SLO&navigacija=on]link[/url]
sajure Napisal:Cena za 12 kW TČ zemlja/voda znaša točno 924.000,00 SIT,
k temu prištejte še kolektor (500 m - 5 zank z radelilcem ter polaganjem brez izkopa) cca 230.000 SIT,
k temu še obtočno črpalko za kolektor cca 90.000 (z montažo)
ter povezavo vsega skupaj, obtočna črpalka za topli del je že v ceni. Tako da cena okoli 1,3 mio DRŽI!!

Lp

Za katero TČ pa gre. Jaz sem prejel eno ponudbo za 2,5 mio, drugi pa so mi dejali, da cela "kurilnica" s TČ stAne ca. 3,3 MIO.
Gre za toplotne črpalke, ki se proizvajajo v sloveniji ,več si oglej na <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.termoshop.si">www.termoshop.si</a><!-- w --> ali <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.tsk.si">www.tsk.si</a><!-- w --> !
1 2
Iskanje po temi