PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave brezžični internet ali napeljava v vsako sobo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pa res mora danes imet vsaka soba tv? sej že tako nonstop v te zaslone bulimo, bi lahko vsaj za spat imeli mir pred tem, rajš kakšno revijo ali knjigo prelistaš pred spanjem, pa je. da ne govorim o potrati elektrike itd, vsi ste tolk v te izolacije ipd mahnjeni, potem pa vse brli po bajti. treba najt en balans v vsem..
ok, brez interneta danes pač ne gre, (čeprav ima spet svoje minuse, odvisnost je ziher en večjih problemov, pa si hočemo priznat ali ne). za ostale pa ne vidim ravni take potrebe, da je res v vsaki sobi (sicer pa se da tv tudi na računalniku gledat, če smo že pr tem, sej ekran je enak).
utp kabel pač ne škodi potegnit zraven že obsteječe napeljave, danes je to itak že standard, se mi zdi (vsaj po blokih ipd), tako da..
samo se bbolj ukvarjem z drugo zadevo, ker hočem imet tiskalnik v skupni rabi ipd, tam se malce bolj zakomplicira, ker treba imet en računlnik prižgan, dalahko iz drugege printaš ipd (ali pa pač printer server še dodatno nabavit).
drgač imama d-link router v wirelless načinu, pc jepovezan prek kabla nanj, brezžično pa puncin prenosnik, pravtako lahko printa prek mojga računalnika, kar je tudi fajn, ker je v skupni rabi pač. stene niso tak problem, ni pa veliko stanovanje, čeprav smi imeli zadevo v hiši in tudi tam je med etažami še kr dobro lovilo. definitvno pa je odvisno, kako debele so stene (in predvsem kakšen kot je na steno, čim ne gre signal pravokotne čez, se debelina seveda poveča, potem so še razne ab stopnice itd). vendar danes te zadeve kr dobro delajo, tako da ni problem, po mojem. se je pa najbrž za vprašat, kako je s sevanjem, najbrž ni zanemarljivo, sploh z kakšnimi močnejšimi oddajniki ali dodatnimi antemi ipd. definitvno najbrž ni imet fajn zadeve v neposredni bližini telesa, sploh če delaš zraven na računlaniku po 12 ur zraven..
Ce se ze dela nova napeljava potem v vsako sobo poleg ostalega vsaj 2x UTP. Vse pa speljano na eno mesto v omarico kjer bo potem center za mrezo, centrala za telefon, oz. karkoli drugega. Wireless si pa lahko tako ali tako tudi kasneje priklopis ce zelis.
Če niste sigurni kaj bi, povlecite samo eno debelejšo cev (ali več) v vsako sobo in to je to... če vas bo nekega dne zamikalo (beri : wireless ne dela kot sem mislila Smile ) lahko še vedno povlečete kable, je pa najbolje, da so te cevi speljane na en sam konec, kot je že Rok prejle omenil Wink

LP, Erik
Za skupno rabo se splača nabaviti print server. Mi jo imamo kakšne 2 leti. Dela kot mora, in vsak tiska kakor mu paše.
lp Smile
opt Napisal:Za skupno rabo se splača nabaviti print server. Mi jo imamo kakšne 2 leti. Dela kot mora, in vsak tiska kakor mu paše.
in ce imas potem zadevo na WiFi-ju in (tako kot velika vecina) zadevo nepravilno zasciteno... ti bo printal vsak sosed na tvoj tiskalnik Smile
No... drugace se pa strinjam..super zadeva... "boljsi" routerji imajo to moznost ze kar vgrajeno.... imas 1 ali 2 USB porta, na katera das printer in.... juhu gremo printat Big Grin
Nujno potrebujem odgovor. Tisti, ki imate komunikacijsko omarico pod stopnicami - koliko se sliši zadeva po stopnišču? Kako imate izvedeno hlajenje?
LP

Matej
Kaj pa printer prek BT? Nam dela BP!
@trancedeejay: kaj pa bi ti not imel ? če samo router in adsl/kabel modem je zadeva tiha kot rit (no ja Wink ), če pa misliš kaj drugega, večjega npr 2x24 port PoE switch pa rata kar glasno Wink dodaj še strežnik, NAS in si zmagal... je pa dajstvo, da če je to nekje v kletnih prostorih ne bo hudega...
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
trancedeejay Napisal:Nujno potrebujem odgovor. Tisti, ki imate komunikacijsko omarico pod stopnicami - koliko se sliši zadeva po stopnišču? Kako imate izvedeno hlajenje?
LP

Matej

Načeloma so te zadeve vse tihe oz. glasnost povzročajo ventilatorji. Ko se v opremi 1x nabere prah morajo ventilatorji dvigniti obrate, da zagotovijo ustrezno hlajenje - to pa povzroča dodaten hrup. Torej če boš imel samo modem, router in navaden switch potem ne bo nič ropotalo :wink:
Če pa boš imel kaj bolj konkretnega se boš pa že srečal s ropotom vrtečih se delov... :?
Imamo sicer razpeljano celotno mrežo, vendar uporabljama SIOLov Router (smo ga dobili "zapstonj" poleg velikih in malih "box"-ov).

Imam še Linksysovega (ga ne uporabljam in ugodno prodam).
1 2
Iskanje po temi