• Domov
  • Forum
  • Spletniki
  • Novice
  • Montažne hiše
  • Novogradnje
Napredno iskanje >>
Ir paneli DA ali NE? - Print verzija
PodSvojoStreho.net
Ir paneli DA ali NE? - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Ir paneli DA ali NE? (/showthread.php?tid=74568)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Re: Ir paneli - csamo001 - 22.1.2019

Kolikor vidim cena kWh pri daljinskem ogrevanju ni pretirana, ranga 5,5 centa z DDV: http://www.energetika-lj.si/sites/www.j ... 1_in_2.pdf.

Mi pa ni jasno kako se pri individualni gradnji zaračunava obračunsko moč... Še najbolje bo, če prilepiš sliko kakšnega računa, da pogledamo.

Re: Ir paneli - Snapchat - 22.1.2019

Kilovat ni drag. Porabe je skoraj 5000kwh. Bi mogla pogledat na poloznico. Trenutno popisujeva in dnevno porabimo 160kwh, od tega pol ponoci.
Pec bomo usposobili. Ko so montirali toplovodno postajo so odrezali vse kable. Ogrevamo samo bivalne prostore:dnevna, kuhinja, 3 sobe, kopalnico. Od tega imata otroka skoraj zaprte radiatorje ker sta nad bivalnimi prostori in je topleje. Spalnica je na kontra strani je ledena. Trenutno se dogreva z elekt. radiatorji. Na hodniku so radiatorji tolk odprti da je pretok. Skupno brez honikov torej okoli 120 m2.

Re: Ir paneli - som16 - 22.1.2019

Snapchat,
pišeš , da si imela na obisku strokovnjake, ki ti niso znali povedat kako zamenjati ogrevanje?? Ne me napačno razumeti, a si imela strokovnjake od
"" Primerjam.si""??
Kar nekaj medetažnih sem videl. Grejejo na olje ali drva ali pelete.
Koliko si pripravljena ( sta) dolgoročno investirat v ogrevanje??
- http://www.bolha.com/iskanje?q=zalogovnik+vode in drva za ogrevanje hiše. Je najceneje. Peč že itak imaš.

Malce prelistaj naše teme o ogrevanju na drva. Seveda, če ti ni težko kuriti.
Radijatorje lahko z malce muke zamenja(ta)š.
Potrebno videti kolikšne lahko vgradiš.

Okna moramo menjati. Je 40m2 odprtin in so res potrosniki. Plesen sigurno bo ampak toliko je pa spet ne bi smelo biti.

Ne bila sta prijatelja strojnika en se s tem poklicno ukvarja. Vsak najprej zacne pri oknih in fasadi, svetovano mi je bilo se menjava radiatorjev na manj potratne pa mi je vodovodar to odsvetival.

Som kurit mi ni tezko. Ampak moz odhaja ob 4.30 jaz ob 6ih. Domov prideva ob 16. Hisa bi bila mrzla prakticno cel dan.

Snapchat Napisal:Kilovat ni drag. Porabe je skoraj 5000kwh. Bi mogla pogledat na poloznico. Trenutno popisujeva in dnevno porabimo 160kwh, od tega pol ponoci.
Pec bomo usposobili. Ko so montirali toplovodno postajo so odrezali vse kable. Ogrevamo samo bivalne prostore:dnevna, kuhinja, 3 sobe, kopalnico. Od tega imata otroka skoraj zaprte radiatorje ker sta nad bivalnimi prostori in je topleje. Spalnica je na kontra strani je ledena. Trenutno se dogreva z elekt. radiatorji. Na hodniku so radiatorji tolk odprti da je pretok. Skupno brez honikov torej okoli 120 m2.

160 kWh na dan oziroma 5.000 na mesec za 120 kvadratov? To pa vas svetovno napizdujejo. Ni teorije, da bajta rabi toliko glede na temperature, ki jih navajaš.

Preverite še enkrat številke na položnicah, a če držijo (oziroma, če vam dejansko toliko zaračunavajo), se čimprej losajte toplovoda.

Drzijo. Trenutno ze en mesec cakam da bodo postajo pregledali. Ne vedo zakaj taka poraba. Sosedje s podobnimi gradnjami vsi kombinirajo toplovod z drugim ogrevanjem (drva, olje...).

Re: Ir paneli - sassapo - 22.1.2019

Snapchat Napisal:Som kurit mi ni tezko. Ampak moz odhaja ob 4.30 jaz ob 6ih. Domov prideva ob 16. Hisa bi bila mrzla prakticno cel dan.

Zato obstojajo zalogovniki! Kuriš enkrat ali dvakrat na dan in imaš vseskozi toplo.

Snapchat Napisal:Som kurit mi ni tezko. Ampak moz odhaja ob 4.30 jaz ob 6ih. Domov prideva ob 16. Hisa bi bila mrzla prakticno cel dan.

Če imate električne radiatorje jih nastaviš na timer, da se vklopijo kakšno uro preden pridete domov, nato se zakuri.

Glede na podatke, ki si jih dala bi morali z drvami za jurja evrov skakati v spodnjih gatah po bajti.

Zato pa bi dala kvalitetne ir panele s termostati po sobah in za cas ko smo vec doma se olje ali drva na obstojeci peci. Trenutno cakam svetovalce za ir da pregledajo koliko mocne rabimo glede na izolacijo.

Snapchat Napisal:Drzijo. Trenutno ze en mesec cakam da bodo postajo pregledali. Ne vedo zakaj taka poraba. Sosedje s podobnimi gradnjami vsi kombinirajo toplovod z drugim ogrevanjem (drva, olje...).

Glede na to koliko plačuješ, je normalno,da se jim nikamor ne mudi. :?

Poišči še energetsko izkaznico, če ti ni odveč...

Imam enega manjsega in kalorifer v kopalnici. Ir nas pride 4000€.

Snapchat Napisal:Zato pa bi dala kvalitetne ir panele s termostati po sobah in za cas ko smo vec doma se olje ali drva na obstojeci peci. Trenutno cakam svetovalce za ir da pregledajo koliko mocne rabimo glede na izolacijo.

Jezos, včasih imam res občutek, kot da steni govorimo...

Vzemi si kakšno uro in preberi namenske teme o IR panelih. Če boš potem imela še željo po IR ogrevanju, potem... tja, potem ti želim veliko sreče.

Re: Ir paneli - arbajter - 22.1.2019

Peč na drva in en ustrezno velik zalogovnik. Pa geste lahko ob treh ponoči na šiht in pridete ob petih popoldan, pa mora biti toplo.

Zadnje novice

Lumar bo gradil 24 novih stanovanj v Turnišču

Maribor, Turnišče, 8. oktober 2025 – Podjetje Tona d.o.o. v sodelovanju z Občino Turnišče bo začelo…

• © 2004 - 2025

Email: info@podsvojostreho.net

Vse pravice pridržane

• Kazalo

• Prva stran
    • Forumi
    • Spletniki
    • Zid
    • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

• O portalu
    • Statistike
    • Kontakt
    • Podpora uporabnikom
    • Piškotki
  • Povezave

• Nepremicnine.net
    • Izracun-kredita.si
    • Novogradnje.si
    • Montažne hiše
    • Izdelava spletnih strani
    • Nepremicninar.com
    • SLONEP.net
© 2025, PodSvojoStreho.net, Vse pravice pridržane

Prijava uporabnika

Pozabljeno geslo?
Nov uporabnik? Registrirajte se tukaj.

Registracija novega uporabnika

Vaša registracija je bila uspešna.

Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.

Porabljeno geslo

Prijava
Nov uporabnik? Registrirajte se tukaj.

Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.

Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.