PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Talne in stenske obloge Glazura čez ploščice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lani sem na sejmu v Celju videla, da obstaja neka prozorna glazura ali nek premaz, ki ga poliješ (premažeš) čez talne obloge in je potem to vodotesno. Mislim, da je bilo reklamirano kot rešitev za balkone. Sama pa imam sedaj v kuhinji po tleh nove ploščice, ki so bolj grobe in zato težje za pomivati, pa sem razmišljala, da bi s to glazuro premazala ploščice in tako naredila čez gladko plast, ki je fina za pomivanje in čiščenje... Je morda že kdo slišal za kaj takega in kje bi se to lahko dobilo? Hvala za pomoč.
Za to obstajajo NANO premazi, ki naredijo površino gladko in takoimenovani "lotus efekt".
Če slučajno še koga zanima ta premaz, sem ga zdaj našla - premaz K-tes, sicer mišljen bolj za zunanje površine, ampak fino zgladi tudi notranje površine in jih naredi enostavne za čiščenje.
marmelada:
kje pa se dobi ta premaz? kakšna je cena? kako to izgleda? ... še kaj? Wink
LP, Goran
Tole da ven iskalnik:

<http://www.k-tes.si/>
Poglej še na <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.nanotol.si">www.nanotol.si</a><!-- w -->
Imam eno vprašanje... Kako bo ta premaz zgledal čez 10 let, ko bo 500xkrat pomit, okrušen, ker ti bo padla šalica od kave na tla... Je to že kdo sprobal na daljše časovno obdobje? Se bojim, da bo to postalo vse skupaj grdo lisasto in se ne bo dalo spucat....
Poglej si navodila za uporabo in opis premaza. Premaz je treba ponovit 1x letno in se očisti brez problema.
Ta Nanopremaz je tanjši in ga je potrebno redno obnavljati, tako da to mi ni bilo všeč. K-tes pa imajo debelejši premaz, tako da ti res zgladi površino, kar je super. Cena je okoli 20 eur za 5 kvadratov, premažeš pa dvakrat. To je premaz za noter, imajo pa tudi debelejši premaz, ki je bolj mišljen za zunaj, za tistega pa ne vem koliko pride.
Sirki Napisal:Imam eno vprašanje... Kako bo ta premaz zgledal čez 10 let, ko bo 500xkrat pomit, okrušen, ker ti bo padla šalica od kave na tla... Je to že kdo sprobal na daljše časovno obdobje? Se bojim, da bo to postalo vse skupaj grdo lisasto in se ne bo dalo spucat....

Na dolgo obdobje ne priporočam teh premazov, to je začasna rešitev in tržna niša. Kot tudi razni premazi za fuge ipd.

Vsake premaze je treba obnavljati.
Tudi sem že doživel, da je nekdo keramiko oz. marmor na terasi premazal z lakom za praket.
"Keramika je lahko slaba, a se trudimo narediti lep izdelek; lahko pa nekdo naredi iz lepe keramike slab izdelek"
Sirki Napisal:Imam eno vprašanje... Kako bo ta premaz zgledal čez 10 let, ko bo 500xkrat pomit, okrušen, ker ti bo padla šalica od kave na tla... Je to že kdo sprobal na daljše časovno obdobje? Se bojim, da bo to postalo vse skupaj grdo lisasto in se ne bo dalo spucat....

Na dolgo obdobje ne priporočam teh premazov, to je začasna rešitev in tržna niša. Kot tudi razni premazi za fuge ipd.

Vsake premaze je treba obnavljati.
Tudi sem že doživel, da je nekdo keramiko oz. marmor na terasi premazal z lakom za praket.
"Keramika je lahko slaba, a se trudimo narediti lep izdelek; lahko pa nekdo naredi iz lepe keramike slab izdelek"
Kakšen argument za to, da na dolgo obdobje ne priporočaš? Sicer sem bil tudi sam ravno pred nakupom tega..
ja ker obrab pusti sledi, prav tako se zadeva res začne luščiti, če podpišejo garancijo za 10 let "go for it"
Nanotol ne pušča nobenih sledi in lahko se odstrani, če ti ne odgovarja. resda obstajajo nano premazi na bazi silikona, le ti pa puščajo sledi in so težko odstranljivi. Sicer nisem probal na ploščicah, na lijaku je pa bomba.
Sam bi samo premazal ploscice in fuge, kot neke vrste impregnacija da se glih vsaka svinarija ne pozna gor, ali obstaja kaksen normalen premaz ki nebi puscal sledi cez cas?
Ploscice so granitogres.
1 2
Iskanje po temi