PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Talne in stenske obloge Fuga med Tuš kadjo in ploščicami

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V kopalnici imam vgrajeno tuš kad na isto višino kot ploščice. Opazil sem, da je fuga med tuš kadjo in ploščicami razpokana. Opazil sem da če na to ploščico stopim tako bolj "na silo" se sliši rahel pok. 

Zvok je bolj tih, ampak ga drugače kot pok težko opišem. Enako se zgodi če bolj na silo z nogo pritisnem z notranje strani kabine na tuš kad. Pod ploščico niti pod tuš kadjo ni nobenega votlega zvoka, je pa ta predel ravno stičišče tuš kadi, kopalniških ploščic in Knauf stene. 
Predvidevam, da bi na tem mestu moral biti silikon, namesto cementne fuge, kar se tiče pa pokanja pa ne vem kaj bi lahko bilo. Verjetno se tako tuš kabina kot tudi ploščice malo posedajo s silo?

Prilagam malo bolj oddaljeno sliko in sliko razpoke v fugi.

Priložene datoteke Predogledne slike

Mavic,
z oflo odreži/izreži to tesnilno maso.
Razmasti/očisti.
Morda dobiš kakšem " cl " primerja in namaži.
Vgradi tesnilno maso.
Sem v nekaj primeri ( barvni odtenek ) uporabil Kent maso.
Lep pozdrav
Hvala som za odgovor.

Navaden silikon ne bi opravljal te funkcije? Območje pred tuš kabino je le redko mokro, v najslabšem primeru je nakapljano, ko stopiš moker izpod tuša.

Bi najraje uporabil Mapeiev silikon, ki je v isti barvi kot fuge.
Ker zvok še naprej ostaja (ponavadi le zjutraj, ko prvič stopim na ploščico), me zanima kako bi najbolje ugotovil kaj povzroča ta "pok" ko prvič stopim na ploščico.
Iskanje po temi