13.8.2024 ob 19:35
Pozdrav vsem poznavalcem!
Brez klime več ne zdržimo. Hiša se nahaja v okolici Lenarta, fasada 15cm grafit, 3 slojna Arcont okna, pod estrihom 20cm izolacije xps, na stropu 24cm xps.
Kam bi bilo klimo najbolj smiselno umestiti?
Sosed jo ima montirano nad vrati v otroško sobo " A ". Dnevni prostor mu ohlaja, sobe manj.
Razmišljal sem o talni klimi " B ", na kateri bi nastavil zgolj močnejši pih navzgor. Bi slednja dovolj porazdelila zrak v sobe in dnevni prostor hkrati?
Pri " C " mi hladi komplet dnevno/jed/kuh.
In pa " D ", nad jedilno mizo...
Zadnja varianta je verjetno najboljša glede hlajenja vseh prostorov, ni pa najprimernejša lokacija zaradi jedilne mize.
Kako bi se odnesla talna " B "? Ne želim namreč, da nam nekaj piha okrog glave.
O proizvajalcu in moči pa kasneje. Torej, kam
Hvala za pomoč!
Brez klime več ne zdržimo. Hiša se nahaja v okolici Lenarta, fasada 15cm grafit, 3 slojna Arcont okna, pod estrihom 20cm izolacije xps, na stropu 24cm xps.
Kam bi bilo klimo najbolj smiselno umestiti?
Sosed jo ima montirano nad vrati v otroško sobo " A ". Dnevni prostor mu ohlaja, sobe manj.
Razmišljal sem o talni klimi " B ", na kateri bi nastavil zgolj močnejši pih navzgor. Bi slednja dovolj porazdelila zrak v sobe in dnevni prostor hkrati?
Pri " C " mi hladi komplet dnevno/jed/kuh.
In pa " D ", nad jedilno mizo...
Zadnja varianta je verjetno najboljša glede hlajenja vseh prostorov, ni pa najprimernejša lokacija zaradi jedilne mize.
Kako bi se odnesla talna " B "? Ne želim namreč, da nam nekaj piha okrog glave.
O proizvajalcu in moči pa kasneje. Torej, kam

Hvala za pomoč!