22.4.2024 ob 10:14 (*Zadnja sprememba objave: 22.4.2024 ob 10:18 uporabnik gmrl.)
Dober dan,
Zunanjo elektro omarico bi prestavil povsem do škarfe na meji med sosednjo in našo parcelo, glej priloženo fotografijo.
Potrebujem za to soglasje soseda, mislim glede odmika od parcelne meje?
Z elektro podjetjem sem že dogovorjen glede prestavitve.
In še vprašanje ... s čim je najlažje očistiti tako umazano elektro omarico?
Kar se tiče prestavitve ni noben problem, sploh če si z elektrom že dogovorjen in od tebe ne zahtevajo PZI načrta prestavitve. Za to ne potrebuješ soglasja soseda, razen če je škarpa na sosedovi parceli in je med parcelno mejo in škarpo, na tvoji strani, še pas sosedove parcele. Ali so mogoče pri Elektru izpostavili to soglasje ?
Za čiščenje pa ti ne morem nič pametnega svetovati, razen da poskusiš z različnimi čistili. Malo poguglaj, ni vrag, da se ne bo našla rešitev.
Pri Elektru niso nič izpostavili glede soglasja.
Sprašujem zato, ker ne vem, v katero kategorijo "objekta" spada zunanja omarica, če sploh in ali je vezano na to potrebno upoštevati kake odmike od sosedne meje.
OK, ne razumem takšnih vprašanj - zakaj ne stopiš do soseda z eno flašo in mu poveš, da boš elektro omarico postavil do škarpe. Še zlasti, če je škarpa malo odmaknjena v sosedovo parcelo. Kaj je škarfa pa pojma nimam.
To s flašo in sosedom smo že uspešno rešili.
Če boš pozorno prebral moje vprašanje, ni bilo postavljeno v smeri tvojega komentarja ... si me pa vseeno nasmejal, na takšen ali drugačen način.
Če je vse ostalo rešeno, je samo še vprašanje čiščenja. Ali nabaviš novo ( kako je ta pritrjena nihče ne ve in ne ve, ali bo ostala cela), ali pa to ( po sliki sodeč je to poliester) zbrusiš in prebarvaš.