Gradnja in obnova > Energijski viri
Električni ali kombiniran cevni radiator?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Električni ali kombiniran cevni radiator?
#1
V hiši se bomo ogrevali z talnim gretjem priklopljenim na klasično nizkotemperaturno TČ in v kopqlnici bomo še imeli radiator za prehodna obdobja + dogrevanje če bo potrebno.

Nekateri pravijo da je el. radiator prava izbira, tako da si ga vklopiš samo ko rabiš, drugi pa da je boljši kombiniran da ko dela TČ ga ne rabiš vklapljat samo za sušit brisače ipd...

Kako je kaj učinkovit kombiniran ko TČ ne deluje?
#2
Kombiniran je ravno tolk učinkovit kot električen, odvisno od grelca..., če te ne moti zapiranje ventila, ko TČ ne deluje.
#3
Priporočam lojtro, ki se priključi na talno. Dodatno fino segreva kopalnico in brez problema posuši vse brisače. Za prehodna obdobja pa stenski kalorifer. Ta ti segreje kopalnico v dveh minutah, radiator bo moral goret stalno.
#4
Ravno sem bral eno starejšo temo
https://www.podsvojostreho.net/forum/sho...?tid=70177

Pa marsikdo navaja, da toplota iz talnega praktično nič ne segreje radiatorja, da bi kaj posušil in tečno je to, da moraš zapirati dostop do talnega ko uporabljaš grelec. Jaz realno ne vidim nekega plusa da bi imel kombiniran radiator.

Pišejo tudi da te lojtrce zelo počasi grejejo kopalnicokar mi tudi ne gre v račun, saj doma imam sedaj sicer v majnhi koplanici radiator lojtro ji je več kot preveč topla. Sedeva govorim o klasični centralni.
#5
Imam kombinirane lojtre priključene na talno po kopalnicah že skoraj 15 let. V kopalnicah in v utilitiju (kjer sicer sušimo bunde, čevlje in podobno) dodatni električni grelec ni bil prižgan nikoli. Ni bilo potrebe. Hiša je zidana 30 cm poroterm s 16 cm tervola in troslojnimi okni stara 15 let. Lojtre so stalno odprte v kopalnici je vedno super 24, 25 stopinj kar je več kot odlično (ja ni pa 100% šparovno). Lojtra doda ravno toliko da je tam topleje kot drugje pohiši. Ker je topleje se brisača brez problema posuši tudi na obešalniku.

Če ne verjameš monirtaj lojtro, priklopi na talno - direkno na razdelilec svoj krog, zraven naredi vtičnico. Grelec lahko dokupiš kadarkoli.
#6
ni to da ne verjamem, samo poizvedujem. Poskusiti ne morem ker še nimam nič od tega nareto. Sem tik pred delanjem strojnih instalacij in zato poizvedujem katera bi bila najboljša opcija.

Razmišljam o:
1. Cevni radiator priključen na talno + grelec
2. Cevni električni radiator
3. Cevni radiator priključen direkt na toplo vodo
4. nekaj tretjega...
#7
Kot so ti že predlagali- priključi radiator na svojo vodno vejo in poleg njega montiraj vtičnico. Vtičnico lahko vežeš na stikalo ali termostat ob vhodu v kopalnico, da boš električni grelec (če ga boš kdaj vgradil) lahko vklapljal daljinsko.


Skok na forum:
Zadnje novice

Brezskrbno poletje na prostem z letno kuhinjo!
23.02.2024 ob 14:22:34
Brezskrbno poletje na prostem z letno kuhinjo!
Sploh od epidemije dalje veliko bolj cenimo trenutke na prostem, preživite z družino in najbližjimi. Zakaj ne bi torej preobrazili... Beri dalje »
Vabljeni na dan odprtih vrat v Bizovik
23.02.2024 ob 13:21:40
Vabljeni na dan odprtih vrat v Bizovik
Vabimo vas, da nas obiščete na dnevu odprtih vrat, ki bo v petek, 1.3.2024, od 14:00 do 18:00 in v... Beri dalje »
Janja Garnbret na Krasu posadila 1000 dreves
19.02.2024 ob 09:54:42
Janja Garnbret na Krasu posadila 1000 dreves
Janja Garnbret je na Krasu posadila 1000 dreves in s tem dala zgled za ohranjanje narave in izravnavo ogljičnega odtisa  ter... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »