Objave: 218
Teme: 3
Ocena:
4
Vrjetno jih boš potreboval za bivalni kontajner, prav tako priključke ali?
Objave: 12046
Teme: 16
Ocena:
27
No ja... uradno take hiske ne smes postavljati. Ne pred GD in bivalnim kontejnerjem.
Objave: 31
Teme: 8
Ocena:
0
13.9.2023 ob 06:51
(*Zadnja sprememba objave: 13.9.2023 ob 06:52 uporabnik Pencilman.)
Ok... Ta stavek zdaj ni bil smiseln. Torej ne smem postaviti bivalnega kontejnerja preden imam GD in postavim bivalni kontejner? Ce pa govoris o leseni hiski, ki ima manj kot 20 kvadratov in ni namenjena bivanju pa po zakonodaji za to ne rabis gradbenega dovoljenja. Rabis zgolj lokacijsko informacijo, ki jo pa imam.
Sploh pa, se enkrat, to ni predmet debate v tej temi. Ne zelim da se ta tema sprevrze v prepiranje gor in dol o GD in ali se to sploh splaca ali ne, ker se mi zdi da je tega na tem forumu ze dovolj.
Objave: 1417
Teme: 0
Ocena:
20
Kaže da si se že odločil, da boš naredil ravnino na (bodoči) parceli. Torej naredi.
Kontejner daš na točkovne temelje, za kar moraš imeti informacijo, koliko jih je predvidenih, mere, potem moraš vedeti, kakšna je zemljina in temu prilagodiš velikost ter globino temelja.
Odločiti se tudi moraš, na katero višino boš dal kontejner. Lahko povišaš temelje, da ne rabiš poravnati terena, lahko poravnaš, lahko nekje vmes,....
Ocena:
27
No... nesmiselno je marsikaj v nasi drzavi... ampak. Dokler nimas glavnega objekta (gd in postavitev kontejnerja ali karkoli ze) ne smes postavljati bilokakih barak ali karkoli. Ker je to zazidljivo zemljisce. Tudi "izkopa" naj ne bi delal pred GD. Uradno. Pustimo kaj se dela realno...
Objave: 187
Teme: 4
Ocena:
2
Lokacijska informacija ni nikakršna podlaga za postavljanje kakršnihkoli objektov. Je zgolj izpis iz pravnih aktov in neke vrste obvestilo o tem kaj je možno na parceli graditi.
Dovoljenje za postavljanje objektov se pridobiva drugače, glede na vrsto objekta, ki bo tam postavljen (enostavni, nazahtevni, itd.). Brez dovoljenja niso dovoljeni niti drugi posegi v prostor (izkopi, nasutja, ipd.).
Karkoli boš torej delal, potrebuješ urejena dovoljenja, zato so dobronamerna opozorila uporabnikov povsem na mestu, saj je že iz napisanega povsem jasno razvidno, da sploh nimaš pojma v kaj se spuščaš...
Objave: 31
Teme: 8
Ocena:
0
14.9.2023 ob 10:36
(*Zadnja sprememba objave: 14.9.2023 ob 10:43 uporabnik Pencilman.)
Ah, dobro... Pa se dajmo potem prepirat. Objekte do 20 kvadratov lahko postavis brez GRADBENEGA DOVOLJENJA. To ne pomeni, da ne bom prijavil na UE da nekaj postavljam. Gre za enostaven objekt, ki ni namenjen bivanju. Prilozit je treba mere, skico in namembnost. To je vse kar je zahtevano. Razlika je med enostavnim in nezahtevnim objektom. Morda sem pa res pozabil omenit, da je zemljisce delno tudi kmetijsko.
Poseg v teren ki ga bom opravil je tako minimalen da na koncu verjetno ne bomo izkopali niti dveh ali treh kubikov. Saj ne delam izkopa za klet. Ravnal bom kar z lopato. Vse kar sem nasel glede terena je, da potrebujes GD za postavitev skarpe, ce je visja od 0,5m. Vse kar je nizje, je spet enostaven objekt in ne rabis GD, moras pa prijavit. Po zelo obseznem iskanju pa nisem nikjer nasel kakrsnegakoli zakona, ki bi meni prepovedal da samo skopljem luknjo na vrtu in posejem novo travo.
Kar se tice GD za kontejner in komunalo, bom ze vse uredil, ko bom tako dalec. S tem se zdaj ne ukvarjam.
Kaj se pa tice "nasvetov" na forumu, sem pa kar preveckrat videl kako le ti izgledajo, ko se bedaki, kot sem jaz, pustijo sprovocirat in se spustijo v debato (kasneje pa vedno obzalujem, ampak ajde...). Ta nasvet se hitro sprevrze v posmehovanje in tema zaide popolnoma drugam. Dejanski odgovor na vprasanje se redko dobi, zato ker se izgubi v poplavi zasmehovanj in prepirov. Ne pravim, da je to bil namen kogarkoli v tej temi, ampak vprasanje je bilo striktno tehnicno. Kako izravnati teren.
Odgovor sem dobil in hvala vsem, ki ste mi podali dejanske odogovre.
Ocena:
27
Glavni objekt -> pomožni objekt. Brez glavnega (bivalni gd) NI pomožnega. Lahko pa na kmetijsko postaviš objekte za kmete. Kaj in kako pa spet razišči.
Če ne najdeš omejitev še ne pomeni da omejitev ni...
Btw zgoraj si dobil nasvet od nadzornega, izkop in nasutje naredi do trdnega. Da z lopato 0.5m zemlje premaknes to ni to...
Objave: 187
Teme: 4
Ocena:
2
Ej svinčnikman, prepiraš se ti, ker bi nekaj rad naredil po svoje in ne želiš poslušati nasvetov drugih, ker ti pač ni všeč to kar ti pišemo. Po internetu nekaj iščeš, bereš stare predpise in si zadeve narobe interpretiraš. Če nečesa ne najdeš, pač zate ne obstaja. Obup v glavnem.
Za enostavne objekte res ne potrebuješ GD, potrebuješ pa mnenja pristojnih mnenjedajalcev, glede na to kje se parcela nahaja. Pozitivnega mnenja občine ne boš dobil, ker - kot rečeno - še nimaš glavnega objekta oz. izdanega GD za glavni objekt. Torej ne smeš ne postavljati, ne izkopavati, ne ravnati in ne betonirati temeljev. Tudi na kmetijskem delu zemljišča ne smeš postavljati objektov, ki niso namenjeni kmetovanju. Skratka ne smeš nič. Če se pa na predpise požvižgaš in boš kljub temu karkoli delal, pa bo to nezakonito in tvegaš sankcije. To je pa tudi vse kar moraš vedeti.