Objave: 2
Teme: 2
Ocena:
0
Pozdravljeni.
Ker počasi končujemo gradnjo me zanima, če je kdo dal kakšnemu notranjemu oblikovalcu narisat celotno notranjost hiše in potem dal vse izdelati mizarju? Ima kdo kakšno priporočilo? Koliko približno pride izdelava pohištva za celo hišo cca. 150 kvadratov in srednji kakovostni razred materialov?
Objave: 7707
Teme: 15
Ocena:
-115
Če delaš hišo po načrtu, poglej vanj. Pohištvo je vrisano. Notranji oblikovalec lahko načrtuje zgolj po gotovih dejstvih in nima veliko manevrskega prostora za spremembe ima pa za videz. Ko bosta z oblikovalcem dorekla in napisala in narisala točno, kaj želita, se oglasi pri mizarju. Ta bo naredil okvirni predračun, ti boš zamijavkal, da je predrago. Imaš dve možnosti: da greš od enega do drugega mizarja in zbiraš (več ali manj podobne) predračune ali da se z izbranim mizarjem domenita za poenostavitve, ki bistveno ne vplivajo na videz, bistveno pa na ceno. Še posebej se to dogaja, kadar oblikovalec predpiše, pri katerem trgovcu kupiti n.pr. Blum okovje, kje točno določen dizajn iverala, točno katera masivna vratca (in ne serijska priznanih proizvajalcev). Oblikovalec morda želi kasirati ne le pri tebi, temveč tudi pri dobavitelju materiala. Podobne zadeve sem v tridesetih letih privatizma že dal skoz.
Za odgovor na tvoje vprašanje bi se še Bog moral krepko potruditi, navadni zemljani ne moremo odgovoriti niti s pomočjo ciganke ali kakega TV čarovnika...
Objave: 41
Teme: 1
Ocena:
0
Če te tišči denarnica, potem greš k notranjemu oblikovalcu. Drugače pa rajši kar kakšnemu mizarju, pa bosta že skupaj prišla do tega kar želiš.
Objave: 1013
Teme: 18
Ocena:
13
28.5.2023 ob 21:37
(*Zadnja sprememba objave: 28.5.2023 ob 21:38 uporabnik mucek.)
Notranji oblikovalec ni nujno drag; konkretno poznam primer ene arhitektke iz UK, ki se je specializirala na notranje oblikovanje z IKEA pohistvom. Smo delali kontrolo pristopa na objektu, kjer je ona delala notranjo zasnovo stanovanj (kratkotrajna oddaja, cca 20 stanovanj, razlicni tlorisi) in moram reci, da je bil rezultat na oko zelo dober.
Aja, mislim da je racunala nekaj okrog 2k eur ... Pa na daljavo je delala (so poslali tlorise, slike + parkrat so bili na videokonferenci).
Lp, G
Objave: 45
Teme: 4
Ocena:
0
@DMM => Kolega je dal mizarju narediti večino pohištva v hiši ki zajema: omare v spalnici in dveh otroških sobah, omare v utility sobi in omare na hodnikih ter celotno kuhinjo. Cena je bila 17.000 € pri mizarju.
Ocena:
-115
Pri pohištvu je podobno, kot pri avtomobilih: več plačaš, več dobiš. Koliko sploh želiš, pa ni znano. Torej operiranje s ciframi v tem primeru ne pomeni nič. Kot vedno je treba vedeti za količino, kvaliteto, ceno, potem se lahko pogovarjamo...Ostalo je bluzenje...
Objave: 16045
Teme: 48
Ocena:
49
Jaz sem si popolnoma vse zrisal in naredil sam.
Vsaj vem kaj imam in koliko je stalo oz. je vredno.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: logo2.png]](http://shrani.si/f/39/12/1kbCgCq6/logo2.png)
Verjeli ali ne, 400 ni dovolj!!!!
Ocena:
-115
Če ne boš delal sam, morebiti moj nasvet ne bo odveč.
Sicer pa sam, podobno kot Fery, jaz najprej preverim možnost, da kakršenkoli problem v hiši rešim sam. Brez jamranja...
Na jugu je zanimiv pregovor: Uzdaj se use, i u svoje kljuse... V teh časih zna biti problem, ko možakarji razen *uka ne znajo nič (ali še to ne)... potem se pa čudijo, da se jih ona naveliča in jih da na čevelj...
*f