Presenetilo me je koliko umazanjie steče po fasadi iz rešetke rekuperacije za dovodni zrak. S kerherjem še sicer nisem probal počistiti, ampak z navadnim šlaufom pod pritiskom to ne gre dol.
bimbobin,
nalimaj sliko rešetke.
Veliko časa nazaj sem napisal, da je to vzrok " trki molekul zraka" v rešetko. Ko je tega preveč , se pocedi po mrežici.
Na sami mrežici se pa tudi nabere umazanija.
Pri meni se zaenkrat ni tako hudo, ampak gre pa v to smer. Znanci so ze mogli barvat fasado in bi se sam rad izognil temu. Se pa vidi pod resetko kako se ze malo poznajo lise. Je pa resetka tudi zmrznjena na tej sliki.
24.1.2023 ob 19:59 (*Zadnja sprememba objave: 24.1.2023 ob 20:06 uporabnik Pegaso.)
Pri rešetki je treba zadevo izvesti tako, da je odmaknjena od fasade in lepo izpeljati stik cevi na fasado, da dobimo čim manjšo "poličko" za nabiranje umazanije, ki se potem spira po fasadi. Če je odmaknjena, potem umazanijo z rešetke spira mimo fasade. Jaz sem uporabil DIY varianto in lahko rečem, da po treh letih ni nobene črte ali fleka na fasadi. Prilagam sliki izvedbe.
To drži, da sta pod napuščem in sta mokri samo ob res močnem vetru z dežjem. V treh letih do sedaj še nikoli. Bom pa spomladi obe očistil, ker se vidi, da sta potemneli od umazanije.
Bimbobin, ali je rešetka tako visoko, da je ne dosežeš vsaj iz lestve?
Ker če jo, je krivda bolj kot ne na tebi, da je 1x na mesec ne obrišeš z vlažno krpo.