Objave: 739
Teme: 45
Ocena:
0
Mene pa je kaminar opozoril, da so kaminski toplotni izmenjevalci izredno kritični. Ne vem več točno zakaj ampak posledično sem se odločil, da dam v kuhinjo še štedilnik na drva, ki bo za pomoč sončnim kolektorjem pri dogrevanju zalogovnika. Kamin bo zato čisto navaden.
bolje slabo na svojem, kot dobro na tujem
<!-- m --><a class="postlink" href="http://gallery.me.com/bopsi#100040">http://gallery.me.com/bopsi#100040</a><!-- m -->
Objave: 1198
Teme: 12
Ocena:
0
Če prav razumem, gre za dodatni objekt, ki se bo ogreval samo občasno. V teh primerih, po moje, ni smiselno talno, saj ima preveč zamika. Vsekakor je vprašanje tudi kako boste vzdrževali temperaturo proti zmrzali. Jaz bi priporočil kar klasični način ogrevanja z radiatorji in ELKO kot način ogrevanja. Kamin, lahko vežeš v sistem in boš z njim dogreval.
Objave: 793
Teme: 95
Ocena:
0
Zakaj pa se ne lotiš toplozračnega ogrevanja.
Osebno se mi zdi nepotrebno, da vgrajuješ v kamin vodni izmenjevalec. Potem v tlake daješ cevi in nato ladijski pod. Ker les je razmeroma dober izolator in temu primerno moraš povecati temperaturo v ceveh.
Jaz bom imel lesena tla, ki bodo postavljena na morala 8x15 vmes pa ustrezna izolacija.
Tla v mansardi pa bom tudi naredil podobno. Le da so nosilci 12x15
na to pride opaž, ki je spodaj strop. Potem pridejo morali axb (se ne vem točno in nato na vrhu ladisjki pod. Skratka lahka lesena kontrukcija. Brez par ton težkega tlaka.
Objave: 65
Teme: 3
Ocena:
0
Tal ti ni ravno potrebno obložit z masivnim lesom kot je ladijski pod ali klasičnio parket. Za talno ogrevanje pride v poštev lamelni ali lam parket, kakor tudi gotovi parketi. Slednjega lahko dobiš v obliki ladijskega poda.
Če pa vztrajaš pri masivnem lesenem podu ti pa vsekakor predlagam za ogrevanje kamin vezan na zalogovnik toplote in klasične radiatorje. Druga variata pri tebi bi bil kamin z vodenim toplim zrakom katerega bi lahko speljal v željene prostore npr. PALAZZETTI EKOMONOBLOK...
mrombi: kakšni so "axb morali" ???
Objave: 414
Teme: 6
Ocena:
0
Sam ti predlagam talno ogrevanje in tč z maksimalno nazivno močjo 5kW,za katero boš potreboval geosondo vgrajeno med 60 do 70 m.
tako si zagotovil konstantno ogrevanje in ves čas tudi dovoolj tople sanitarne vode ( 200 ali 300 l bojler).
Letna poraba za tako tč ob geosondi bo med 120 do 180 eur.
Drugih obratovalnih in vzdrževvalnih stroškov prvih 20 letz ne bi smel imeti.
termal
čista energija