Opremljanje doma > Bela tehnika
Ali bojler lahko pade s stene?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ali bojler lahko pade s stene?
#1
Lani sem menjavala star 50L bojler, ki je bil pritrjen na steno na 2 razlicnih mestih (4 vijaki) za nov Gorenjev bojler (GB50OR), ki je pritrjen na enem mestu zgoraj (2 vijaka)-tako je sicer predvideno za ta bojler. Zaradi tega je bojler pod rahlim kotom, ker se s spodnjim robom dotika ploscic, zgoraj pa je od ploscic kak 0,5 do 1 cm oddaljen zaradi pritrdilnega zelezja. Dela dobro. Tisto, kar me skrbi je, da bi se scasoma vijaki razrahljali in bi bojler padel na tla in povzrocil poplavo v mojem in sosedovem stanovanju.
Na kotlicki, ki je pod vijakoma, obcasno najdem kako zrno ometa (zato me je zacelo malo skrbeti). Na pogled sicer zgleda vse trdno pritrjeno.
Ali me upraviceno skrbi-oz.ali se to kdaj zgodi?
Hvala!!
#2
Koliko bo zdržalo je ugibanje. Drugače pa ja... Če cela stvar visi na zidnih vložkih, ki so vstavljeni v staro predelno steno... Ja lahko tudi pade. Meni je vodovodar v bloku prevrtal steno. V kuhinji na drugi strani snel viseče elemente in montiral bojler s pomočjo navojnih cevi in ploščate palice. Tako se sila prazdeli na večjo površino (pri meni so bili rdeči votlaki manj kot 10cm debeli). Boljer je že sam po sebi težka stvar. 50l vode je pa še 50 kg. Sicer ekstremen primer... V Zagrebu je bil tisti potres. Mi smo relativno blizu. Vse omare sem imel privijačene v steno z zidnimi vložki za votle stene. Na eni omari jih je do polovice potegnal ven.če imaš bojler slučajno nad WCjem ozoroma na mestu, da lahko po kom pade, pa ne odlašaj z popravilom.
#3
Odvisno iz česa je stena.
Če je iz votlakov, potem pomaga to
https://www.merkur.si/pribor-mapei-mapef...-12x80-cm/
+ to
https://www.merkur.si/sidranje-henkel-pa...50-300-ml/

Not zalepiš navojno palico namesto sedanjih vijakov.


Skok na forum:
Zadnje novice

Vabljeni na dan odprtih vrat - DRENovo
29.09.2022 ob 13:16:41
Vabljeni na dan odprtih vrat - DRENovo
Najnovejše smernice bivanja in energetske učinkovitosti skoraj nič-energijskih hiš. Naselje DRENovo: naravni... Beri dalje »
Jesenski Zero Emission® dnevi Lumar
26.09.2022 ob 12:19:36
Jesenski Zero Emission® dnevi Lumar
Trajnostna gradnja prihodnosti  - V ŽIVO na prvi slovenski certificirani aktivni hiši V podjetju Lumar, pionirju in... Beri dalje »
Posedujte lastno počitniško hiško, ki se tudi izplača!
21.09.2022 ob 07:43:24
Posedujte lastno počitniško hiško, ki se tudi izplača!
Brez stresa, brez dela. Samo sprostite se in uživajte z družino in prijatelji. Vljudno vas vabimo na dan odprtih vrat v Krmelj, v... Beri dalje »
Gradite na novo ali prenavljate stanovanje, hišo ali poslovne prostore? Nič lažjega!
16.09.2022 ob 14:27:50
Gradite na novo ali prenavljate stanovanje, hišo ali poslovne prostore? Nič lažjega!
Smo vaš zanesljiv partner na področju gradnje in obnove, s ciljem uresničiti vaše projekte in nadgraditi vaše... Beri dalje »
Preizkusite kalkulator za izračun kredita
05.09.2022 ob 12:41:43
Preizkusite kalkulator za izračun kredita
Stanovanjski kredit Sam pojem »kredit« izhaja iz latinske besede Credere in pomeni varovati, zaupati. Pri kreditnem razmerju... Beri dalje »