PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Izolacija tal, tlaki, talo gretje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imam sledečo situacijo.
Temeljito bomo obnavljali  hiso. V kleti nekej še sploh ni tlakov, v pritličju pa so tlaki katerem bomo zmetali ven, ker bomo položili talno gretje.

Zanima me koliko debeline stiroporja, je primerno da dam v tlake spodaj in v pritličju? Klet načeloma ne bo ogrevana morda samo hodnik in še ena soba, kej je to pač klet. 

Prosim za smiselne odgovore kateri mi bodo v pomoč.
Pozdravljen.
Prva stvar kar je, moraš povedati je to koliko imaš dovoljene višine.
Zdaj če imaš v kletnih etaži dovolj prostora, potem daj 2x5cm kriŽno stiropor eps 100 in 5cm estriha. V pritličju ne rabiš toliko, to eni nabijajo z nekimi oh in ah debelino. Daš 5cm sistemske in gor 5cm estriha. Če imaš ob stenah odtoke, potem lahko daš tudi 3cm sistemske.
Če aš višino, pa se lahko preseravaš koliko hočeš.
Ni glih tako.
Na nulto točko je vezano marsikaj. Od stavbnega pohištva, do armatur, keramike, stopnic, parapetov, štroma in še kaj.
Ampak če bodo popolnoma vse zmetali ven, potem je res vseeno. Stopnice doliješ, ostalo premakneš.
Med štuki je 5 cm izolacije več kot dovolj. Proti neogretemu pa čim več.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
@Fery
Točno to sem hotel povedati ko vem govoril o dopust ni višini.
Meter ris je bog i batina
V kleti, kjer trenutno ni tlakov je višina od tal do stropa 2,41m.
V pritličju pa je trenutna višina, kjer so že tlaki( katere bomo zmetaki ven) je pa 2,57.

V kleti: 10cm stiroporja+3cm sistemske plošče+6cm betona= 19cm skupaj
V pritličju: 5cm stiroporja+3cm sistemske+6cm betona=14cm skupaj

Bo šlo to nekako čez? Upam da bi blo v pritličju 5cm cost glede na to da klet ne bo ogrevana.
A bos kanalizacijo in odtoke v plosco stemal v pritlicju? Verjetno ne...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Ja najraje nebi, ce bi bilo možno bi jih ob steni speljal.
Pa računal sem da mi v kleti tudi ne bo šlo čez 10cm stiroporja, kler potem bom imel strop visok 2,20.
Iskanje po temi