19.1.2022 ob 11:22
Namen imam postaviti zunanji žar, ne samo za peko odojka ali jagenjčka ampak tudi za peko in ostalo akr gre zraven.
Spodnji del bo zidan, plošča vlita z betonom, imam pa težavo, da na vrh ne morem dati betonskega oboka zaradi dostopa.
Razmišljal sem o dveh opcijah.
1. debelejša pločevina in se naredi na principu kuhinjske nape
ta ideja je cenejša, ne vem pa kako bo pločevina odreagirala na vročino???se bo vse skrivilo, odstopila barva???
2. ognjevarne plošče PROMATECT PROMAFOUR, ki so odporene an temperaturo do 1000°C, vzel bi 18mm debeline.
Nikoli nisem delal z temi ploščami, ne vem ali so krhke, močne???
Prosim za mnenja, kaj bi bilo smiselno?
Spodnji del bo zidan, plošča vlita z betonom, imam pa težavo, da na vrh ne morem dati betonskega oboka zaradi dostopa.
Razmišljal sem o dveh opcijah.
1. debelejša pločevina in se naredi na principu kuhinjske nape
ta ideja je cenejša, ne vem pa kako bo pločevina odreagirala na vročino???se bo vse skrivilo, odstopila barva???
2. ognjevarne plošče PROMATECT PROMAFOUR, ki so odporene an temperaturo do 1000°C, vzel bi 18mm debeline.
Nikoli nisem delal z temi ploščami, ne vem ali so krhke, močne???
Prosim za mnenja, kaj bi bilo smiselno?