Objave: 1198
Teme: 14
Ocena:
6
19.11.2021 ob 23:02
(*Zadnja sprememba objave: 19.11.2021 ob 23:13 uporabnik trance0.)
Ta država gre res k vragu, ako drži, da so temelj slovenskega gospodarstva obrniški mojstri. Ti so namreč pregovorno zanesljivi in večinoma tudi kvalitetni kot znameniti avto Zastava Jugo. Karkoli se zmeniš, nič ne velja. Zasedeni so pa vsi toliko, kot bi bili najboljši na svetu, čeprav so po odnosu do strank po mojem prej med zadnjimi.
P.S.: A obstaja kakšen vodovodar v osrednji Sloveniji, ki bi mi lahko prišel s črpalko odzračit cevi stenskega gretja? Nujna je črpalka, ker imam v sistemu precej glikola, ki bi ga seveda rad ohranil! Aja, seveda je nujno, da ima čas pred letom 2100 in da bo prišel takrat, ko se dogovorimo in to s črpalko, ne pa brez nje!
Objave: 7106
Teme: 41
Ocena:
34
19.11.2021 ob 23:54
(*Zadnja sprememba objave: 19.11.2021 ob 23:55 uporabnik som16.)
trance0,
tudi Cjele je v osrednji Sloveniji.
Poklič tegale, se bota sigurn zminla: g. Uroš 031-628-666.
Pr men je v redu zrihtu odzračevanje SSE.
Lep pozdrav
Objave: 647
Teme: 0
Ocena:
5
Najprej komplicirat, pol pa jokat...
Objave: 222
Teme: 2
Ocena:
2
Če si se lotil iskanja obrtnika s takšnim pristopom in odnosom, kot si napisal tukaj, mene in marsikoga ne bi videl na delu v tvojem objektu.
Nekateri pa res mislite, da komaj čakamo, da boste dvignili telefon, mi bomo spustili vse iz rok in gas k vam... Potem pa slučajno narediš kaj takega, je pa stokanje, kako je drago. To, da sem pustil nekoga zaradi tebe čakat, in da vse ostalo, že davno dogovorjeno zaradi tebe stoji, te pač ne zanima, ane....
Zj pa pjt naprej stokat, da nimaš vodovodarja. Ne vem, zakaj, ga jaz dobim, vedno, ko ga potrebujem. Mogoče zaradi normalnega odnosa?
Objave: 647
Teme: 0
Ocena:
5
Kje pa je tisti, ki ti je delal to stensko gretje?
In zdej verjetno pričakuješ, da ti bo nekdo prišel pretočit za 50€,ne? Češ, sej ma dost, kaj bi pa rad. Glede na to, da si prišel okol tega jokat na forum, mi je kar jasno zakaj nobenega ne dobiš.
Da ne zgubljam besed o samem stenskem gretju, si hotel komplicirat, zdej pa maš.
Objave: 931
Teme: 34
Ocena:
10
Tko, kot je "1treska" napisal, strankam s takšnim odnosom se izogibam v zelo velikem loku. Na srečo je veliko mojstrov pa tudi strank, ki takšnega medsebojnega odnosa nimajo.
Nigdar je ne tak bilo, ka nekak nej bilo i nigdar nebu ka nekak nebu.
Objave: 1198
Teme: 14
Ocena:
6
20.11.2021 ob 10:49
(*Zadnja sprememba objave: 20.11.2021 ob 11:12 uporabnik trance0.)
Ko mački stopiš na rep, zamijavka. Vodovodar, ki mi je vgradil zalogovnik in polnil sistem, je imel nesrečo, zato mi ne more odzračiti sistema. Seveda je najlažje napisati, kaj pa kompliciraš, naj ti servisira tisti, ki ti je vgradil. To je tipičen aroganten odziv slovenskega mojstra. Kaj sploh kdorkoli komplicira, pojdimo vsi živet v jame, tam ni potrebe po inštalacijah. Seveda se zavedam, da mi je bila narejena velikanska medvedja usluga, ko se mi je nekdo javil in začuda prišel naslednji dan. Sem že mislil, da se mi je devica Marija prikazala. No, saj naslednji dan je bil pa takoj hladen tuš in osveščenje, da sem doma v Sloveniji. To, da sem ga čakal in zaradi njega izgubil skoraj celo popoldne, seveda gospoda mojstra ne zanima, saj ima le on obveznosti, stranke pa imamo neskončno časa čakati na Godota. Do zdaj sem se še do vsakega mojstra spoštljivo obnašal, čeprav me je večina nategovala z roki in izvedbo. Zanimivo, da je vedno kriva stranka, nikoli pa slovenski mojster.
Objave: 35
Teme: 3
Ocena:
2
Se strinjam z večino napisanega v postu avtorja, bom le dopisal da te večina mojstrov poskusi peljati žejnega čez vodo oz. navijajo cene svojih storitev v nebo... če ne poznaš okvirnih cen neke zadeve ,storitve,te komot obere za 20-30% višjo ceno ,kot je realna
Ocena:
10
Spoštovani "yaki" in njemu podobni, imate možnost odpreti firmo ter obirati stranke, jih peljati žejne čez vodo, zaračunavati drage storitve,.... Prosim, ne nakladajte brez veze, če ne poznate stvari. Tisti, privatnik, ki se bo obnašal tako, kot opisujete, bo zelo hitro ostal brez dela, ker ga bo konkurenca, ki je zelo močna, takoj izključila. Tudi vi lahko tistega privatnika, ki vas želi prinesti okrog, zavrnete in izberete tistega, ki vam najbolj ustreza.
Objave: 160
Teme: 1
Ocena:
5
20.11.2021 ob 19:48
(*Zadnja sprememba objave: 20.11.2021 ob 19:49 uporabnik blokovc.)
Ja, tole nakladaštvo o slabih privatnikih in dobrih naročnikih ne pije vode. Veliko delam z obrtniki in lahko mirno rečem, da je dragoF zadel žebelj na glavo.
Obrtniki, ki se obnašajo tako, kot tiue trdita dva, ki nista obrtnika, niso dolgo obrtniki.
Pri znašanju nad obrtniki, ki dejansko pripomorejo, da družba deluje je vedno en in isti moment - nevednost in nepoznavanje dejanskega poteka del s strani tistih, ki denar zaslužijo na drugačen način.
Pri vsakem delu gre lahko kaj narobe in se zato čas izvedbe podaljša. Pa kaj avtor resno misli, da obrtniki zamujajo zanalašč? Če resno (in ne samo iz revolta, ker nek vodovodar ni pritekel takoj ko ga je potreboval) misli tako, hja, potem je pa v takšni službi, kjer plačo prejme če kaj naredi ali pa ne. In zato v takšnem primeru ni najbolj kompetenten za ocenjevanje poklicev, ki morajo delati, da zaslužijo za preživetje.
Objave: 35
Teme: 3
Ocena:
2
No pri 27 letih sem kupil parcelo ,čez 4 leta imel končano hišo z fasado...brez financ staršev ali kogarkoli ,nekaj delal sam ,nekaj obrtniki- mislim da nekaj vseeno vem glede obrtnikov ,njihovega dela,zaračunavanja ,kako težko preživijo , fer odnosa do strank. Vsekakor nekomu ki bo gradil,prenavljal ipd. svetujem-pridobite vsaj 3 ponudbe ,raje več,za podoben obseg dela,kvaliteto,vgrajene materiale, je lahko razlika pri ceni zelo velika...tudi več kot 20 % +če si neveden oz.ne veš o stvari praktično nič boš verjetno plačal več kot je potrebno ,tako je bilo pred 20 leti ,isto je sedaj -nevednost je draga
Ocena:
10
Čestitam "yaki". Izgradnja povprečne hiše s kupljeno parcelo, kot jo opisujete z vsemi dokumenti stane vsaj 250K€. Če ste začeli pridno služiti od 18. leta naprej, ste v 13. letih morali dati na stran od plače vsaj 1600€, poleg tekočih stroškov za življenje, glede na to, da vam starši niso nič prispevali zraven. Pomagajte ostalim forumašem tukaj z nasvetom oziroma z receptom, kako vam je to uspelo, glede na to da ostali nimamo takšne sreče.