PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Panasonic aquarea

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo,

zanima me, če ima kdo toplotno črpalko Panasonic aquarea, WH-ADC0309J3E5 (-1) + WH-UD07JE5 (-1)? Kakšni so plusi, kakšni so minusi? 

Po učinkovitosti bi se lahko primerjala z Kronoterm adapt. Itak je Panasonic klima TČ ampak ali je Kronoterm res tako boljši, da upraviči 3000-4000€ večjo investicijo?
Jaz imam Aquareo. 5kw variatno sicer. Veliko napisanega z moje strani okoli tega, zadnje čase malo manj, ker ni nič novega za povedati. 7 brezhibnih zim je mimo.

Po moje ne, drugače bi bil kronoterm ali slično pred bajto.
Še vedno velja, da klima segmenta ne gre enačit niti primerjat s srednjim in višjim razredom toplotnih črpalk.
Panasonic je sicer dobra naprava svojega razreda, lahko jo primerjaš s Mitshubishi, Daikin, Fujitsu, Hitachi in ostalimi proizvajalci klimatskih naprav.
Ne moreš pa tega v nobenem primeru primerjati z napravami, katere so bile namensko razvite in izdelane za namen ogrevanja.
Adapt lahko primerjaš z Nibe F2120, Viessmann serije 300 in 350, Alpho inotech, Heliotherm, Ocshsner, Dimlekx sistem M in ostalimi renomiranimi proizvajalci pravih ogrevalnih TČ.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
čist na kratko: ne opraviči toliko višje cene.....pa še ohišje je grdo, kot bi ga rusi s kladivom delali in tudi tiha ni tako, kot oglašujejo...
trenutno je hit vissman, tako po izgledu kot kvalitet ...poznam 3 v blizini so prvo zimo dali skozi)
Dobro poznam 7kw aquareo, 3 sezona brez problema.
Ne vem sicer v čem so t.i. klima toplotne črpalke toliko slabše od pravih . Sam imam pravo in temu primerno drago črpalko , ki dosega scop 3.0 in to brez gretja tople vode.
V 7 letih dva krat enak problem s pretočnim stikalom. Mislim da je vse skupaj bolj sreča . Vse grejejo, vse so primerne razen, da so prave črpalke precej dražje.
Ne vem sicer v čem so t.i. klima toplotne črpalke toliko slabše od pravih .

Tole tudi mene zanima
Super, to me zanima kaj so res razlike med pravimi tc in klima tc. Razen dizajna in razmaka med rebri nisem opazil.
Citat:trenutno je hit vissman, tako po izgledu kot kvalitet ...poznam 3 v blizini so prvo zimo dali skozi)
Vsake oči... majo svojga malarja....

Tud z Dacio prideš od točke A do B, ima kolesa, radio,  sedeže, klimo- gretje ipd. , ni pa to BMW... (pa dost drugih vmes, podobno je pri TČ..., ter drugo tehnično robo ) . 
Zgolj kila kruha = različne sestave (kvalitete), izgleda, okusa... =  cene  Idea
Menda tud prebava dela drugače ?  

Vse pa služi namenu... Wink
Ta primerjava med Dacio in BMW pa zmaga, sploh zato ker avtovleka mi ni dostavila še nobene Dacije mi je pa dostavila kar precej nevoznih BMWejev...že deseto zimo kleple 12kw klima po imenu AQUAREA in to brez vzdrževanja ali kakih drugih posegov....
Ampak z dobrim BMW-jem prideš tudi do točke G.
Eni pač ne razumejo oz. nočejo razumeti.
Nihče nikogar ne sili v nakup TČ, ne takšne ne drugačne.
Vsak se sam odloči v kakšen vir ogrevanja bo investiral in koliko bo plačal za to.
Če bi bilo vse enako in enako dobro, ne bi nihče kupil npr. pralni stroj Miele za 3k€, ampak bi vsi kupovali Beko za 300€
Popolnoma enaka zgodba je pri TČ. Panasonic je čisto super TČ v svojem razredu, ne more se pa primerjati z napravami višjih kakovostnih razredov.
Včasih se izdelki niso delili na boljše in slabše, proizvajalci so naredili najboljše kar je bilo takrat možno. Ti izdelki so bili rezervirani za peščico bolj premožnih, nižji sloj si ni mogel privoščiti niti električnega likalnika, kateri je npr. danes zelo poceni.
Ko so proizvajalci zapolnili trg, so šele pričeli razmišljati o cenejših izdelkih, ki bi bili namenjeni širši populaciji.
Danes trg ponuja za vsakega nekaj.
Tako enostavno je to.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Citat:Ta primerjava med Dacio in BMW pa zmaga, sploh zato ker avtovleka mi ni dostavila še nobene Dacije mi je pa dostavila kar precej nevoznih BMWejev...

Če pogledamo vse vidike lahko pridemo tudi do zaključka, da ko ti Dacia obstoji na cesti se je  ne splača voziti na servis, saj je prevoz dražji, kot je njena vrednost Angel Angel

PS pa nimam nič proti Dacii- 4x4 Duster ima moja hčerka in ji tam, kjer sedaj živi več kot dobro služi.
Ta primerjava med Dacio in BMW pa zmaga, sploh zato ker avtovleka mi ni dostavila še nobene Dacije mi je pa dostavila kar precej nevoznih BMWejev

Verjetno si upošteval tudi skupno število enih ali drugih na naši cesti pri tej strokovni analizi ?? Smile

Če vozil ni ali jih je malo se težko pokvarijo v istem številu seveda kot pri bolj poogtih
https://www.aircon.panasonic.eu/SI_sl/ha...-l-series/

Zadnje čase prihajajo na trg TČ v dveh izvedbah plina: R32 split in R290 monoblok izvedbe.
Če pustimo ob strani klasične prednosti/slabosti obeh izvedb, me zanima ali je izvedba R290 mehansko in fizikalno boljša.
Citat:[Slika: default_avatar.png]
st40 [Slika: buddy_offline.png]
Prvošolček
[Slika: star.png]

Objave: 2
Teme: 0
Ocena: 0

Včeraj ob 02:30

Ta primerjava med Dacio in BMW pa zmaga, sploh zato ker avtovleka mi ni dostavila še nobene Dacije mi je pa dostavila kar precej nevoznih BMWejev

Verjetno si upošteval tudi skupno število enih ali drugih na naši cesti pri tej strokovni analizi ?? [Slika: smile.png]

Če vozil ni ali jih je malo se težko pokvarijo v istem številu seveda kot pri bolj poogtih
Kakšna je pa povprečna starost BMW-ja na našem trgu in kakšna Dacie? Big Grin
1 2 3 4 5 ... 12 Pojdi na stran 
Iskanje po temi