Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
sušenje barve in vonj po kisu, urinu

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sušenje barve in vonj po kisu, urinu
#1
Pred 4 dnevi smo z Jupol Brilliant prebelili hodnik in kuhinjo. Barva je bila nova, kupljena prek spleta, z rokom uporabe maj 2021. Po odprtju je bila barva normalna- nobenih čudnih vonjav ali usedlin. Tudi lepo se je nanašala. Sedaj, ko pa se barva suši, se je pojavil neznosni vonj po kisu ali urinu (ne znam določiti) ampak je sila neprijeten- in glede na to, da je preteklo 4 dni od beljenja je še vedno vonj zelo izrazit in se ne umirja. Bolj kot odpiramo okna slabše se mi zdi da je. Iz juba so mi sporočili, da ne vedo vzroka zakaj bi do tega prišlo, niti ne vejo kakšna bi bila lahko rešitev. Seveda pa da lahko barvo reklamiram pri prodajalcu...
Naj omenim, da smo že pred 7 leti barvali z jupolom (classic), sedaj smo del stene poštemali in izravnali z jubolinom p25 ter na celotne stene in strop nanesli brilliant v 1 nanosu.
Ali se bodo stene razdišale? Koliko časa bo vonj še trajala? Ali obstaja še kakšna manj invazivna rešitev od brušenja sten? Hvala za pomoč.
#2
Zanimivo, sem sla guglat, ful ljudi ma isti problem. Ni vezano na znamko barve. Nisem cele teme brala, ampak kot razumem so se zedinili v tem, da je verjetno tezava vezava primerja in barve. Ste prej uporabili kaksen premaz?

Imajo pa se 5 let po tem nekateri ta vonj ko zracijo ?

https://www.bobvila.com/posts/85462-strange-paint-smell
#3
Tole nima ravno veze z vonjem ampak po pogovoru s kar nekaj malerji, drugega kot klasik oni ne uporabljajo, vsi po vrsti s katerimi sem govorili.
#4
Pred tem je bilo pobeljeno 7 let nazaj z jupol classic, na delčkih pa je spodaj le jubolin. Nobenega drugega premaza. Sem pa izvedela, da je mogoče, da je bila barva pred nakupom zmrznjena in da zaradi tega lahko tako smrdi. Ali bi se lahko vonja znebila s prebarvanjem sten s čim drugim?
#5
Če je to res, bi lahko v JUBu stestirali in potrdili ali ovrgli.
#6
Meni je podobno smrdela 1x spektra od Heliosa. 
Smo že imeli tako debato. Nekdo je takrat napisal neko precej verjetno moznost da se v vedru barve nekaj "zaredilo" in se je nanosu na steno 0potem konkretno razvilo. Ne spomnim.se točno kaj, je pa tema najbrž že stara vsaj kakšnih 5 let.
Sonce naj sveti vsak dan!
#7
Sem iskala po forumu, pa nisem našla nobene rešitve problema smradu. Se mogoče spomnite kako ste rešili, da ni več smrdelo?
#8
Pre stara že delno pokvarjena ali nepravilno skladiščena barva, ne kupujejo profesionalci zastonj tam, kjer je zelo velik obrat in so barve res , kot sveže žemljice, beri še skoraj tople..... Wink .


Skok na forum:
Zadnje novice

Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
08.06.2021 ob 07:28:05
Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
Odločitev za nov dom je ena najpomembnejših v življenju. Zato je potrebno, da izberemo dobro in kakovostno hišo, ki nam bo... Beri dalje »
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
02.06.2021 ob 13:07:02
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »