Kar naredi dom > Vrt in okolica
Zunanja kuhinja in velik grill

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zunanja kuhinja in velik grill
#1
Pozdravljeni sotrpini in sotrpinke.

Torej, z drago se odlocava, da bi si uredila na parceli zunanjo kuhinjo, ki bi sluzila tudi za druzabni prostor itd. Velikost naj bi bila nekje 5x5 ali 6x5 da bi bilo dovolj prostora za velike druzbe, katere so, predvsem poleti, kar pogoste.

Sva vse lepo splanirala, dizajn in vse... Pa se je nekje moralo zatakniti. Seveda se je moralo. 
Moja zelja... No, zelja, bolj zahteva, je bila, da bi bila odprtina za tavelik grill (za jagenjcka itd) usmerjena not v ta prostor, kot ga planirava. Moji dragi pa ideja nikakor ni vsec, ker jo skrbi, da bo prevroce, pa dim itd, ceprav bo vecina prostora okrog in okrog odprta. 

Ne prideva s tem skupaj, ceprav sem na internetu nasel nickoliko projektov, kot je ta najin, ki ocitno kljub grillu v prostoru, zelo dobro funkcionirajo. 

Zato me zanima vase cenjeno mnenje, kaj bi vi porekli na to? V prilogah so slike, kaksen grill si zelim in kaksen bi bil priblizen dizajn omenjene zunanje kuhinje, zadnja slika je pa ena od primerov, kjer je dejansko tovrsten grill v prostoru.

Vsak cenjen nasvet in komentar je vec kot dobrodosel Smile


Priložene datoteke Predogledne slike
           
#2
Naše mnenje je popolnoma nepomembno, ker odloča šef.
Mnenje o tem pa raje zadržim zase.

Drugim seveda funkcionira. Zakaj, boš že sam pogruntal.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#3
Fery, če bi odločal šef, te debate sploh ne bi bilo. Ker pa odloča pussy, pa smo tam kjer smo...
#4
Jao fantje, hvala za spodbudne odgovore. Res. Boljse skupnosti za mnenja in predloge, sploh ljudem, kateri se na zadeve ne spoznajo v popolnosti, si ne bi mogel clovek zeleti.

Se clovek nauci marsikaj online... Ocitno tudi, kako biti toksicen in pisati komentarje z veliko besedami in zelo malo pomena.
 
Cool
#5
Se pravi, ti hočeš izgovor, da ti bo nekdo na forumu povedal, da to popolnoma normalno fukcionira. Ziljone slik na internetu, ziljone opisov tega početja, ti ne zadostuje. Rabiš še svojo temo, kjer bodo točno tebi to zagotovili.

In potem boš s to temo mahal svoji gospodarici in ji povedal, da če je Fery s foruma rekel, da ne bo prevroče, potem zagotovo ne bo.

Boš pa ob prvi priliki, ko bo zunaj 35+ stopinj in ognjišče mrzlo, dobi po p..., ker ti bo povedala, da bi bilo brez kamina popolnoma znosno. Tako pa si jo šel, s pomočjo foruma, nategniti.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#6
Mogoče zadevo lahko rešuješ s kakšnim pomičnim zastorom.

Sicer pa si zapomni "happy wife, happy life"! Kako jo boš prepričal, da bo srečna, je pa na tvojem, jo bolje poznaš od nas na forumu.
#7
Pazi samo na 2 stvari:
- da tisti, ki peče za družbo ob peki lahko sodeluje v debati z družbo, ne pa da je nekje za vogalom. Ker če nisi zraven z družbo, je bolje, ga greš k sosodeom na žur.

Pa še nekaj:
Ja poleti bo vroče v vsakm primeru, pa včasih bo narobe pihalo, pa bo kdo smrdel po dimu (halo sej je na pikniku). Ampak za prvega maja, ko bo dež in septembra ko bo kratek dan, bodo vsi želeli sedeti blizu ognja. Če je dimnik pravi, potem ni težav. Bo vlekel vse, tudi sitno babnico.
#8
Takle velik grill si sam ne bi želel imeti pod streho, sploh pa ne tam, kjer bi blizu sedel....zakaj si ga človek ne bi odmaknil 4m stran, da ti niti pod razno ne bo moteče pol sezone, mi ni jasno. Pod streho raje imej 3-4m pulta, ki bo funkcionalen in non stop v uporabi, kot pa tak grill za občasne partije. Na pultu pečeš z indukcijo/na plin, maš prenosne pizza peči, imaš pripravo...tale grill je pa tko, uporaben ko bo Ful velik folka..za 5 ljudi to ne boš kuril in pripravljal - moje mnenje..upam da sem kaj pomagal, če si želel slišati mnenja  Big Grin.
#9
Jagenček, odojček in podobno se ne peče urico ali dve ob veliki družbi. To se peče pol dneva in maloštevilni imajo voljo prisostvovat procesu. Takšen žar ali pećenjara je res potrata prostora in kuriva, če se ne uporablja redno in resno. Jaz bi razmislil o manjši zadevi, zidani ali pa vgradni.
V moji novi letni kuhinji bo vgrajen Weber okrogli, ker sem ugotovil da je čez glavo velik za normalno druščino in družinska srečanja. Pa seveda lijak in velik pult za pripravo in odlaganje. Pod pultom pa skrit hladilnik, ki pa je sploh bistvena komponenta.
Če si zaželimo odojče ali slično ga pa raje naročimo.
#10
Mogoče daš kamin na rob nadstreška in je ven iz terase in samo sprednji del pod streho. Mogoče se pa najde kdo ki ima tako ec in pove da je poleti prevroče, no vsej meni se zdi da je to biol za zimo.
#11
Ma jagenjčka ali odojka se tako kot je nekdo rekel, peče par ur in to preden pride družba. Mogoče narediš manjši kamin in jo prepričaš s tem kako bo lepo, če bo jeseni ali spomladi tam sedela družba v kaminu pa bo prasketal ogenj in vas grel. Poleti pa tudi ne boš ne vem kako veliko kuril, kaki čevapi ali pa podpeka tudi ne rabijo nekega kresa.
#12
definitivno je fino da si zraven v družbi, čene drugo da kdo skrbi za pijačo, da mojster peke ne omaga Big Grin. Če misliš imeti kako stran zaprto pod nadstreškom kamin naredi na robu da se vsaj malo ven kadi in odvaja vročino. Pametno  je tudi prej preveriti s kakšne strani ti ponavadi veter vleče, da nebo ves dim vleklo po ljudeh.


Skok na forum:
Zadnje novice

Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
08.06.2021 ob 07:28:05
Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
Odločitev za nov dom je ena najpomembnejših v življenju. Zato je potrebno, da izberemo dobro in kakovostno hišo, ki nam bo... Beri dalje »
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
02.06.2021 ob 13:07:02
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »