Gradnja in obnova > Montažni sistemi in les
Montažne hiše Noah

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Montažne hiše Noah
#1
Pozdravljeni,
upam, da vprašanje zastavljam v pravi temi, če ne, se že vnaprej opravičujem.
S partnerjem sva se odločila za gradnjo montažne hiše. Parcelo že imava, sva pa v fazi izbiranja izvajalca. Ker gre za nezahteven teren, se nagibava k tipski mansardni montažni hiši. V oči so nama padle hiše podjetja Noah. Ali ima kdo izmed vas izkušnje z omenjenim izvajalcem? Na spletu ne najdem veliko, me pa zanimajo izkušnje tistih, ki ste z njimi sodelovali oziroma jih poznate.

Hvala.
#2
Alica ,
lahk da se motim, a se mi zdi , da smo ži neki odgovarjal / komnetiral.

Bom samo sestavo sten/strehe malce pokomentiral: https://www.noah.si/sl/montazne-hise-na-kljuc


Prerez na njihovi spletni strani ima instalacijsko ravnino samo v sistemu Optimum, ostali ne. Pomislek, kako izvesti primerno razvod instalacij, da ne prepikaš preveč parno zaporo. Tesnjenje je/bo tu zelo zahtevno. Na prerezu Streha imajo parno oviro samo na " kolenčnem zidu " , v sestavi same strehe pa ne.
Nekako mi ne gre skupaj, da imajo parno oviro , ob tem pa ni sistem DOH.
Malce se pozanimaj  okoli sestava metarialov/prereza.
Lep pozdrav
#3
Hvala za odgovor. Sem brskala po starih temah, pa nisem našla. Bova še malo pregledala in se pozanimala. Trenutno sva v zbiranju ponudb izvajalcev, pa je njihova kar zanimiva. Je pa tole primerjanje in iskanje najbolj primernega kar velik izziv.
#4
Pozdravljena Alica,

Sva približno na istem kot vidva, trenutno pri izboru izvajalca za gradnjo montažne hiše.
Imava prav tako nezahteven, raven teren, tako da se odločava o tipskih hišah cca. 120m2. Nekaj težav imama sicer pri kolenčnem zidu, ki je v lokacijski informaciji maksimalno 1m, kar precej omeji izgradnjo mansardne hiše P+M.

Tudi sama bi si želela kaj več informacij o Noah, vse kar sva lahko razbrala o njih je iz socialnih omrežij, pa še to so zelo skope informacije.

@Som16 Hvala za koristen nasvet kar se tiče prereza.
Bi mogoče lahko komentirali še prereze kakšnih drugih ponudnikov montažnih hiš?  
Predvsem kateri so ustrezni, zanesljivi?

Hvala Smile
#5
Pennywis3,
ko se boste pogovarjali/izbirali , imejte na umu, izvedbo razvoda instalacij = instalacijska ravnina, kar me je pri njih zmotilo.
Nekako nimam prednostnega ponudnika montažnih hiš. Vsekakor je zame toplotna izolacija pomembna + nosilna konstrukcija.
Glede na samo izvedbo sistema hiše pazite na " klasična montažna" in pa " DOH " izvedba.
Osebno zame so se vsi montažniki ( skeletna, velikosistemska, masivna) primerno izkazali.
Napake pa pri vseh!
Lep pozdrav
#6
Stran od izvajalcev, ki zunanjo steno z obeh strani zapirajo z OSB ploščo. OSB plošča je parna ovira, torej je uporabna samo na notranji strani.
#7
Pennywis3,
nobena od vaju ni napisala od kod prihaja.
Eto, danes videl/peljal mimo , v Celju - Nova vas ( blizu Medvedk) postavljajo hišo. Zunaj že stiropor lepijo. Morda za prvo izkušnjo skočit do gradbišča in se pogovoriti z investitorjem.

bende ,
mater od kud s`pa ti prletu??
Si naredil kontrolo kondenza, da tako " užgano napoveš "?
Imaš izkušnje iz prve roke; da nisi neka konkurenca; imaš pri sebi doma takšno izkušnjo?
      Moj odgovor zate, da boš vedel za naprej , da ne boš kar tako bedarije predlagal. Wink Po njihovo zapisano ,je prvi ( osnovni ) prerez/sestava stene zunanje.
Če bi po tvoje držal, potem tud " fermacel ali vidival " plošče niso za vgradnji notri/zunaj.
Lep pozdrav
#8
som16

ajga z južnega konca Gorenjske. Ok se popravljam. Sam ne bi nikoli izbral zunanje stene ki je z obeh strani zaprta z OSB ploščo. Sploh pa ne take, ki je brez instalacijske ravnine.
Če vzamem tvoj programček,smo se odločili za tako sestavo. Kako se bo obnesla pa ne vem, vpraš me čez 15 let.


Priložene datoteke Predogledne slike
   
#9
Torej imaš po obodu cele hiše inštalacijsko ravnino?

15 let? Na blef? Mogoče bo mogoče ne? Tudi prav, vsak lahko dela s svojim denarjem kar želi.
#10
Ja po obodu cele hiše. In ja, mal sem se hecal s temi 15 let... hiša me bo preživela, me sploh ne skrbi
#11
Mi smo na istem, parcela je, izkop je, celo gradbenega nadzornika že imamo in firmo, ki nam bo naredila ploščo ter okolico tudi... Izvajalca hiše pa še ne. Pri hišah Noah me je zmotilo že takoj to, da nimajo na voljo stene, kjer bi presneti stiropor zamenjali vsaj s kameno volno. Odpadejo že takoj.
Sva bila na sestanku pri Lumarju, načeloma ok, ampak niso kaj preveč veseli, ko začneš s svojimi željami, zgleda najraje prodajajo tipske hiše brez nekih večjih sprememb. So nama rekli, da bi naju galerija v mansardi stala 8000 eur. Za isto idejo o galeriji so nama na Marlesu rekli, da nič ne stane, saj se samo del stropa vzame ven iz tlorisa. Na Marlesu sva imela dobro izkušnjo na sestanku, zdaj čakava, da arhitekt zriše idejno zasnovo in naredi predračun. 
Ker bi pa vseeno rada na koncu izbrala kar se da pametno, bi pridobila še kakšno tretjo in morda celo četrto, peto ponudbo. Kakšna ideja?
Ima kdo kakšne pametne informacije o ponudnikih iz Srbije? Gradbeni nadzornik nama je povedal, da pozna nekaj primerov, ponekod je bil tudi sam prisoten, ko so gradili Srbi in da je bilo do zdaj vse bp. Dejstvo je, da so cenejši. Skrbi naju edino v primeru, da gre kaj resno narobe (kar se lahko zgodi in se dogaja tudi našim najboljšim izvajalcem), potem pa vprašanje, kako obravnavajo reklamacije. Edino to je pomislek. Sicer ne bi imela nič proti.
#12
pikapoka7,
menim, da so še najbolj fleksibilni ( bili ) Rihter in Pregola ; za klasične velikosistemske montažne hiše.
Kakšna skeletna ne pride v poštev?
O " naših Južnih bratih " je že tudi nekaj komentarjev. Malce prelistaj. Sam direktnih izkušenj z njimi nimam.
Tehnično, ko prelistam forume nižje od Kolpe so zelo različna mnenja; po zapisih šepajo tudi z kakovstnimi materiali.
Lep pozdrav
#13
@Som16

Hvala za nasvet, smo blizu Celja in se mogoče zapeljemo pogledat hišo v nastajanju.

@pikapoka7

Zanimivo, se pravi da boste pripravili izkop in plato s specifikacijami le te še preden imate izbranega ponudnika in celotno ceno hiše? Mi bomo nekako delali plato ko bomo imeli komplet dokumentacijo v rokah in končno ceno, je pa res da se odločamo med dokaj tipskimi.
Drugače priporočam da stopite še mogoče do Javušnika po ponudbo, vsaj naju so prav oni do sedaj najbolj prepričali, sicer še čakava ponudbo Marles in Noah, medtem ko pri Jelovici nekako nismo prišli skupaj s ceno. Bomo videli kaj bo pripravil Rihter.
Btw, kaj imaš proti stiroporju? Smile


Skok na forum:
Zadnje novice