Gradnja in obnova > Napeljave
prenapetostna zaščita

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
prenapetostna zaščita
#1
V hiši se nahaja kar precej elektronike približuje se čas grmenja pa me zanimakatere prenapetostno zaščito se vgradi v notranjo omarico v zunanji so katokatodni odvodniki ko ičem na spletu je tega precej imajo oznake po stopnjah (I,II,III) in po črkah A,B,C) Prosim za kak link tistih ki so primerne za gospodnjtvo .
Največji riziko v življenju je, če nikoli nič ne razkiraš
#2
I v omarici od Elektro
II v tvojo glavni omarici
III v podrazdelilniku ali pri končnem uporabniku.

Morda je kljub temu pametno, da ga vgradi električar.
#3
A lahko kak link katere in kje kupujete ker v merkurju pojma nimajo
Največji riziko v življenju je, če nikoli nič ne razkiraš
#4
Lahko ti povem našo izvedbo. V omarici zunaj, kjer so števci je Iskra Protec B2 60/320 (za vsako fazo). To je zmontiral elektro.
V omarici notri imam pa Iskra Protec C 40/320 (za vse tri faze in nulo). Potem pa še pred porabniki ponekod zaščitne podaljške.

Sem pa postal malo skeptičen glede vzdrževanja teh zaščit v omarici zunaj. Kdo bo hodil gledati, če so še funkcionalne oz. zrele za menjavo po kakšen hujšem udaru? Elektro sigurno ne, če jih ne pokličeš. Recimo, da ti odžge varovalko zunaj in lahko še takrat malo pogledajo, če je prenapetostna zaščita cela.
#5
Da bi ti lahko pomagali, moraš napisati nekoliko več. Predvsem je pmembno kakšen sistem ozemljevanja imaš, TN-S ali TT.
Se pa na prenapetostno zaščito v priključno merilni omarici, ne bi preveč oziral ampak bi na tvojem mestu, vgradil kombinirano zaščito I+II. Če imaš stem TN-S potem 4+0, če maš TT pa 3+1.


Skok na forum:
Zadnje novice