PodSvojoStreho.net Splošno Sam svoj mojster Rušilno kladivo - bencinsko

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Kupavam rušilno kladivo, potrebujem ga za razbivanje skal (okrog hiše).
Elektrike ni daleč naokoli, tako da sem gledala bencinske. Profesionalno orodje, Makita, Hilti itd. ima vrtoglave cene (od 1.600 do nebesa), toliko si ne moremo privoščiti. Sem pa našla par s sprejemljivo ceno, in me zanima, če ima kdo izkušnje glede kakovosti:

https://www.interdiskont.si/izdelek/moto...w-mrk-95a/
http://gradbena-tocka.si/index.php?stran=izdelek&id=108

Za odgovore se vnaprej zahvaljujem.
cenejše ti je kupiti agregat + navadno rušilno kladivo.
Agregat https://www.merkur.si/bencinski-agregat-...-dc-3-0kw/

Rušilno kladivo https://www.merkur.si/rusilno-elektr-kla...ntent=pp_2

Vse v Merkurju
Na to sem tudi jaz pomislila vendar smo odvrgli idejo, namreč:

1) agregat pokuri 3 l goriva na uro (mi smo gledali tega: https://www.mimovrste.com/elektricni-agr...000-5500-w) - pri parih urah de ne pozna, čeprav za to bi kar najela... mi nameravamo potolčt pol hriba ob hiši + nekaj skal vsepovsod na enem hekratju zemljišča. Teren ni povosd ravno idealen za vlečt še agregat sa seboj Smile

2) kabel za elektriko bi se zadeval, in se bojim da tudi lahko poškodoval od padajočih skal.
Za takole delo bi uporabil po vrsti:
1. najet kompresor s pnevmatskim vrtalnikom (cevi so za drobno kamenje zaščitene, malo pa paziš, kot profiji)
2. profesionalno bencinsko kladivo Cobra, najem (če ni denarja za nabavo)
3. agregat z električnim kladivom (ti bi bencin šparala? pa pir za dedca tudi?)
4. nič
5. nič
6. najcenejše bencinsko sranje

Za agregat se splača pogledat cene in zmogljivosti, precvikani kabli od kamenja so mashen strošek, če nisi haupt neroden.
kompresor s pnavmatskimi kladiv + agregat + štemarca kot je @kadotr rekel
ostalo je štorasto.

"kobre" so za štemat na ravnih tleh , asfalt, pločnik..... za ostalo nima težišča

govoriš o nekih skalah, to pomani dostop in vse naokili,
tudi štemat moraš pravilno_beri, če ne tolčeš na pravem koncu lahko samo nabijaš in ni haska
elektro štemarco rabiš tudi zato, da osnovne špice_kompresorske ven dobiš ko ti ostanejo notri...Smile

drugače pa en bobcat ali podoben minibager s kladivom in to je to
Potem najemite strojnika pa naj vam z bagrom,kateri ima špico potolče,kar imate za narediti,maksimalno dva dni dela.

[Slika: dFVKxCxuJ6NX]
@Maticrene LOL - ja, tega že imamo Smile Smo stolkli ročno leta nazaj cca 50 kvadratov v skalo, in hvala lepa, dovolj je bilo (nismo več tako mladi, kot nekoč).

Ostalim hvala za odgovor... ne vem, če se splača najem, saj se nam ne mudi, in smo imeli v planu delo narediti v večih mesecih oz. letih, saj predvidevamo več stotin ur dela, in teh ogromnih kubikov stolčenega kamna je trena tudi nekam odnest sproti. Ja, pri takih cifrah bom šparala z bencinom. Pir za dedca pa ni problem, še tebe povabim zraven Smile

Bagra smo sicer že najeli za en del za potolčt, kar ni blizu hiše in je dostopno. Za drugi del je pa rekel majster, da lahko pobere zemljo dol z vrha, tolkel pa rajši ne bi, ker je nevarno za hišo, in če zadne kakšno žilo, je kot potres in se mi lahko cela bajta sesuje.

@Kadotr ne čisto razumem varianto s pnevmatskim vrtalnikom? Meni vrže google samo neke ročne vrtalnike. S takim bom težko stolkla 1000 kvadratov hribčka z živo skalo Smile Mogoče link? Sicer me ne skrbi drobno kamnje, ampak tisti veliki kosi ki se odlomijo, imajo ostre robove in so težki 5+ kil. Nismo imeli v mislih stolčt vse na drobno, ampak samo na tako velikost, da se lahko dvigne in spravi na traktorski plato za odvoz.
To mora biti pa specificen teren, daj prpipoj kaksno slikco, da malo firbca nahranimo l.p. Matic
Saj ni nič kaj takega... Skale pač Smile Mislim, da ste že vsi videli skale Big Grin
Od tega, kar bomo ravnali, nimam, imam pa sliko od tistega, kar smo razbili na roko (glej tvoje kladivo zgoraj Smile). Teren tudi tokrat podoben.
Skala na spodnji sliki je bila na mestu trenutne garaže + v širini garaže ga je bilo tam kjer je sedaj ravno.

Priložene datoteke Predogledne slike

ma karkoli drugega kot bager je škoda časa in energije...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
@firefly rešujemo z bagrom, kar lahko. Konkretno k tej hiši na sliki bi lahko dostavili bagra edino s helikopterjem, pa še postaviti ga ne bi imeli kam. Včasih se ne da po "lažji poti".
1000m2 parcele misliš na roke kopat živo skalo... odpade... Bager pride povsod kamor pride osebni avto.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Čudno, da ti iskalnik ne najde nič pod ˝pnevmatsko kladivo˝. Gledam tisto tvojo skalo, mislim, da gre za navaden dolomit. Sam sem diplomiral na kremenovem konglomeratu, z izposojenim kompresorjem in pnevmatskim kladivom. V enem dopoldnevu je bilo čuda narejenega. Če gre za tole fotografirano skalo, z nekaj plohi zaščiti garažo in hišo, predvsem najdi drugega bagerista z dovolj močnim strojem, pa bo hitro opravljeno. Za nasvet povabi še kakega gradbenika. Pri kompaktni skali bi si lahko pomagali z demom, tukaj ne bo šlo, je že vse napol razpadlo.

"Se ne da" ne obstoja.
Mi smo se pred cca 30 leti lotili ogromne skale 3m od hiše z miniranjem. Z izposojenim kompresorjem sva z očetom "izvrtala" nekaj čez 10 lukenj po navodilih minerca. Mojster za miniranje je v luknje vstavil razstrelivo, čez skalo so se položile cca 1cm debele gumijaste plošče za zaščito (če bi slučajno kakšen kamen odneslo) in razstrelivo povezal z detonatorjem, šel za vogal hiše in zadevo aktiviral. Če se prav spomnim, je rekel, da bodo posamezna eksplozivna telesa eksplodirala v redosledu po nekaj milisekund. Čutilo se je kot en majhen potresni sunek, (kot recimo večji valjar z vibro), slišalo zamolkel zvok in dejansko je skalo tako prerukalo, da ni bila več homogena in se jo je dalo razkopati. Pred pričetkom del bi jaz na vašem mestu odstranil tisto pozidavo med garažo in skalo, da ne bo direktnega stika. Na mestu, kjer je bila ta skala sedaj stoji brunarica 4x3m.
1 2
Iskanje po temi