Gradnja in obnova > Montažni sistemi in les
Zvočna izolacija gips

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zvočna izolacija gips
#1
Lp
Kako narediti čim boljšo zvočno izolacijo na 10cm  debine?
Ali gips ali siporex ali kaj drugega?
#2
Ena podobna tema...
https://www.podsvojostreho.net/forum/sho...?tid=25578
#3
Kot opcija - ena precej nestandarna varijanta, tudi ne najcenejša, ampak zelo učinkovita. Torej, če ni veliko kvadratov:
Dvojna gips plošča + samolepilni armafleks 32mm + dvojna gips plošča

Vse skupaj ravno cca 100mm.
Armafleks je fenomenalna zvočna izolacija. Ne govorim na pamet, preizkušeno v praksi - gradnja avtodoma.


Priložene datoteke Predogledne slike
   
#4
Najboljšo zvočno izolacijo po celotnem frekvenčnem spektru boš dosegel z dvojno gips plato plus npr kamena volna (npr tervol oz knauf DP8, ki je drugače namenjen za tlake in je bolj gost) plus dvojni knauf. Po celotnem obodu loči konstrukcijo z namensko 5mm peno https://www.haloknauf.si/izdelek/akustic...ofile-30m/ S tem boš zelo efektivno dušil zvok, za kaj več pa potrebuješ več prostora.
#5
Imam praktične izkušnjo z obema. Armaflex duši bolje od DP8, ker ima večjo maso, je pa tudi dražji. Visoke frekvence ni problem dušit, na basih pa DEFINITIVNO zmaga armaflex.
Izvedeš tako, da ga nalepiš na notranjost prvega para gips plošč, do drugega para pa pustiš zračni kanal. S tem fizično ločiš obe steni, kar dodatno prepreči prenos vibracij, torej zvoka.
25mm (2xgips) +32mm armaflex +18mm zrak + 25mm (2x gips) = 100mm

Boljši rezulat na 10cm ne boš dosegel z nobeno drugo kombinacijo materialov, razen z namenskimi zadevami, ki jih prodaja Kalcer. Tu pa lahko računaš s ceno x3
https://www.trgovina-kalcer.si/gradbena-...-izolacije

Ostane pa še vedno problem prenosa preko bočnih sten in stropa.
Če so v steni tudi vrata, morajo biti masivna (polni MDF, kar pomeni zelo težka, na tečaje jih postavita dva človeka - vem, ker imam taka na spalnici, narejena po naročilu) in brez reže spodaj - torej pripira, sicer nima smisla karkoli čarat.


Skok na forum:
Zadnje novice