Gradnja in obnova > Energijski viri
TČ Dilema ... Panasonic Aquarea T-CAP ali Toshiba Estia Hi power

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TČ Dilema ... Panasonic Aquarea T-CAP ali Toshiba Estia Hi power
#1
Pozdravljeni

Prosim za nasvet, mnenja oz. vaše izkušnje glede izbora med tema dvema črpalkama. Prebral sem že vse možno, tudi na tem forumu, pa se nikakor ne morm odločiti.

Ponudbo imam za:
 - Panasonic Aquarea T-CAP 9 kW
 - Toshiba Estia Hi power 8 kW

Preračunane toplotne izgube hiše so 6.8 kW tako, da bi obe po moje morale biti dovolj zmogljive. Razlika v ceni med njima ne igra vloge in tudi ni velika.

Hvala.
#2
Cenejša. Postaviš in pozabiš.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#3
No, tukaj pa res ne more biti niti najmanjše dileme.
Panasonic, razen če dobiš Toshibo za jurja! Pa še potem odločitev ne bi bila samoumevna...
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne http://www.klimasapo.si
#4
Kaj pa je narobe s Toshibo? V kratkem bom vgrajeval tudi jaz, pa imam ravno Toshibo v ponudbi...
#5
Nič ni narobe, je tiha in zanesljiva ,res pa je da z kakim telefonom ne boš čačkal po njej  Smile
#6
Panasonic malo bolj fancy regulacija, kaj drugega pa res ne vem kaj bi bilo. In ja imam Toshibo točno takšno kot jo ti gledaš. Sedaj 1,5 let. Brez najmanjšega problema, tiha in tudi obtočna črpalka neslišna. In bolj kot spremljam tale forum bolj se mi zdi, da sem se prav odločil. Sassapo je po mojem pač alergičen na Toshibo, sicer ne bi takšne neumnosti kvasil. Prav smeji se mi namreč ko spremljam nekatere tukaj s fancy stroji in raznimi problemi. Pa da se razumemo nikomur ne privoščim nič slabega.
#7
Pomoje da je toshiba se vedno top naprava, bi pa verjetno morali res posodobiti svojo ponudbo. Vcasih so bili sinonim za kvaliteto katerekoli naprave, ne samo klimatske ali TC, Toshiba pac to-šiba  Big Grin  
a telim posevnookim res nihce ne zna dopovedat kaj je kljucno za izdelavo dobre TC, predvsem za hladno EU podnebje? 
Sassapo ali nisi omenil da si svetoval novi znamki Sinclair? Vidim da sedaj na veliko oglasujejo poleg klim tudi TC- so za kaj? Sumim na ropotulja varijanto, pac nizkocenovnik v klima segmentu...
#8
Da se razumemo... Toshibo je na žalost čas že davno povozil. Pregovorna zanesljivost v tem času pač ni več dovolj.
Seveda, je meni popolnoma vseeno kaj kdo kupi, me pa čudi, da se še sploh kdo odloči za to ekstremno grdo škatlo s krmiljem iz prejšnjega stoletja. Na trgu namreč ni več naprave, ki bi ne imela grafičnega vmesnika. Posledično je upravljanje z njo podobno šifrirnem stroju. Brez navodil se še ura ne da nastavit.
Enako kot bi danes kupil nov Golf 4 za 1k€ nižjo ceno kot stane novi model 8!?
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne http://www.klimasapo.si
#9
Zakaj spreminjat nekaj, kar ze skoraj 10 let dela brez tezav?? Glede na dostopne podatke je ravno s tole TC najmanj tezav, ne samo pri nas ampak tudi na nemskih in avstrijskih forumih, je toshiba tista, ki velja za najzanesljivejso v tej cenovnem razredu. Pa tud nadomestni deli so med cenejsimi, ce ze pride do tezav. In, ce smo iskreni, 75% uporabnikov ne rabi graficnega vmesnika, sploh bilokaksen vmesnik jim je odvec. Potrebujejo samo on/off stikalo in je to to. 25% pa nas je takih, ki nas zanima s kaksno mocjo dela TC, s kaksno T se voda in plin pretakata po ceveh, s kaksno hitrostjo se vrti ventilator pa T uprajalnika in kaksen je pretok vode pa se se se se in se bi se lahko nastevalo. Samo par odstotkov pa je takih, ki delovanje secirajo se globlje. Taki so pa itak vecinoma tukaj na forumu in izmenjujejo svoje mnenje. Za take verjamem, da toshiba ni. Na koncu koncev pa tudi zahtevnejsi uporabniki na tem vmesniku s siframi lahko vidijo vec, kot je za povprecnega uporabnika potrebno. Pac z navodili v rokah. In kaj ti pomaga TC z graficnim vmesnikom, ce pa je glasna. Oziroma v takem primeru ti graficni vmesnik res pride prav, da na hitro prilagodis vse parametre preden zunanja enota zbudi sosede in ti poklicejo policijo Smile
#10
Kako to, da se ti nisi odlocil za toshibo? Big Grin Big Grin
Kakorkoli obrneš držijo besede od sassapa..tudi recimo tv ki ga kupiš, gledaš da zgleda ok in da ima nek normalen sistem gor naložen in ne nekega recimo od Sharpa ipd..kjer je najti normalno uporabne appe težje, kot priti bos na Triglav. Cena pa razlike 100e, če.
#11
Malce naj bi prevagalo, da Toshiba nima zastopnika v Sloveniji. Sicer ga tudi LG nima...a se Luka vsaj trudi, čeprav bi bilo bolje, da je zastopstvo tukaj, vsaj za boljši občutek...
#12
@pentax, kot sem ze veckrat napisal sem gledal, da dobim TC z enim ventilatorjem ampak se vedno dovolj mocno za naso hiso, druga stvar je bil izgled, ker je zunanja enota ob cesti, tretja pa seveda cena. Sem imel ponudbo za toshibo, ki je bila takrat drazja. Mitsubishija sem dobil res ugodno, cca 5200€, to je cifra z vrnejeno subvencijo.
Drugace pa TV je nekaj cist drugega, po TV prckas vsak dan, po TC ne. Se tisti, ki jih zanima malo vec in ne samo on/off, ne skacejo vsak dan okrog notranje enote in graficnega vmesnika in prenastavljajo parametre. Tisti, ki pa jim je vazno, da je v hisi toplo in, da je TC zanesljiva in pa, da ne moti sosedov, jim je pa vseeno za graficni vmesnik.
#13
Zadnji modeli Toshibe naj ne bi imel več upravljanja v “šifrah”, ampak naj bi imel že lepe menuje. Res pa je, da daljinskega upravljanja in nadzora preko wi-fi pa še nimajo.
#14
No, da moraš napravo ugasnit, da lahko spremeniš kakšen parameter?
To je zate normalno Popson?
Ali, da čakaš na rezervni del mesec dni, ko pri večini ostalih traja dan dva, ali morda kdaj teden?
Da uradni servis in uradni serviser, ki bi poznal napravo pri nas sploh ne obstoja, da nimaš koga kaj vprašat ko gre kaj narobe. To je zate še vedno super naprava???
Še bi lahko našteval, pa je enostavno nesmiselno, saj nekateri očitno poznate situacijo in napravo na podlagi raznih forumov, reklam in rekla kazala...

madera05...
Za kakršno koli normalno in uporabno daljinsko upravljanje je treba seči po Evropskih napravah, tukaj še vodilna klima segmenta, Daikin in Mitshubishi nista do kolen Evropskim proizvajalcem.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne http://www.klimasapo.si
#15
A Panasonic tudi nima daljinskega nadzora in upravljanja OK?

Glede Toshibe me pa čudi, da jih je toliko montiranih po Sloveniji, če nima uradnega zastopnika in serviserja. A ne servisira ponavadi napravo tisti, ki jo je tudi montiral?


Skok na forum:
Zadnje novice

Zemeljski plin – za topel dom in nizek račun
05.03.2021 ob 10:20:07
Zemeljski plin – za topel dom in nizek račun
Kako priti do najcenejšega ogrevanja stanovanja ali hiše? To je vprašanje, ki si ga pred začetkom vsake zime... Beri dalje »