PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Izolacija notranje stene

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

na stopnišču, ki vodi v delavnico bom postavil steno, ki bo ločil stopnišče in lopo (označeno z rdečo).

Lopa je neogrevana, zunanje stene so oblečene z 16 cm izolacije, streha ni izolirana. Na strehi so Tondach strešniki, zračni most, paropropustna folija in deske. 

Stopnišče vodi iz spodnje delavnice, ki je ogrevana s talnim gretjem (temperatura bo okoli 20-21 stopinj) do zgornje delavnice, ki je pravtako ogrevana s talnim gretjem. Strop električne delavnice (zgornje) bo izoliran z 10 + 14 cm steklene volne.

Namen sem imel narediti knauf steno ter izolacijo iz steklene volne.
Sedaj mi je ostalo kar nekaj stiroporja od fasade in sem prišel na idejo, da bi naredil leseno konstrukcijo in med konstrukcijo dal stiropor. Zaključni sloj bi dal knauf plošče.

Kakšno steno mi priporočate v mojem primeru?

Hvala za priporočila in odgovore.

Priložene datoteke Predogledne slike

Pazi se vlage v neogrevani lopi.
Ne vem kaj imaš v njej, ampak glede na to da imaš stene izolirane, bi se jaz raje ukvarjal z izolacijo strehe lope, kot pa zapiranjem in izolacijo stopnišča. Pa imaš potem se lopo vsaj nekoliko temperirano (na cca 10-15C).
Sicer znaš po spirivcih in deskah dobiti plesen sčasoma.

Kaj je pod lopo (zraven spodnje delavnice?) . Daj se načrt spodnjega stuka. Kaj je pod stopnicami.

Kaj je pod lopo (zraven spodnje delavnice?) . Daj se načrt spodnjega stuka. Kaj je pod stopnicami.
Sonce naj sveti vsak dan!
Pozdravljeni,

Pod lopo je delavnica, trenutno je tudi pod stopniščem vse odprto. Bodo pa enkrat vrata ter WC.

Streha je dobro prezračevana, med špirovci na "kolenčnem" zidu so zračniki. Prejšnje leto sem čez stopnišče naložil stiropor, da sem lahko spodnji del ogreval. S kakšno vlago se nisem srečeval. Je pa res, da imam letos fasado. 
Tlak v lopi je sestavljen iz 10 cm izolacije in potem klasični estrih.

Lopa bo služila za shranjevanje orodja, kosilnice itd...
Stopnišče bom definitivno zapr.
Kar naredi leseno konstrukcijo pa vmes stiropor zapurpenaj, pa mrežico in lepilo potegni.
16cm stiropor do neke višine in širine že lepo sam stoji (polepljeni stiki s purpenom) če se ne misliš zaletavati v tisto steno. Jaz sem neko odprtino 1,4m x 2m samo z 12cm s stiroporjem zaprl. Zadeva stoji že dobro leto.
Lahko pa postaviš pokonci lesene stebricke, pa stiropor zafolcas tako da bo dejansko stebriček skrit v stiroporju.
Ne vem s kakšnim izgledom se boš zadovoljil.
Sonce naj sveti vsak dan!
Na strani stopnišča daš parno zaporo, na strani lope ne daš nič folije. samo stiropor.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Hvala za nasvete.

Torej ni stiropor v kombinaciji z leseno konstrukcijo nič slabši kot steklena volna v kombinaciji z knauf profili? Seveda, če govorimo za isto toplotno prevodnost izolacije.

Razmlišljam, da bi naredil v takšni strukturi:

Knauf plošče
parna zapora
lesena konstrukcija 16 cm
stiropor 16 cm
prečno pa čez še 5 cm stiropor (skritje konstrukcije)
armirna mreža z 2x lepilo (belo)
Iskanje po temi