Objave: 123
Teme: 33
Ocena:
0
Pozdravljeni,
Zanima.me, če je 1200eur na bruto m2 ali cca 1400eur na neto m2 realna cena za gradnjo pasivne hiše na ključ cca 130 140 m2 brez parcele seveda.
Ali se da ceneje brez lastnega dela, vse bi delali obrtniki.
Lp,
Katja
Ocena:
0
Recimo, da bi od 3 podaljšane faze naprej sami iskali obrtnike do zaključka.
Koliko lahko pridemo s ceno na bruto ali neto m2?
Objave: 7104
Teme: 41
Ocena:
34
Katja19,
vsaj nekih 15-20 %.
Izpred let , ponudba za komplet Strojne instalacije (na pamet po spominu) 35-37 k €, ko je investitor sam poiskal izvajalce je bilo 25 k €. Okoli vodovoda je sam/oče prčkal.
pri E instalacija 3 k € privarčevano.
Meni so se te cene izvajalcev zdele visoke.
V drugem primeru , je bil prihranek še višji.
Predlagam, da se tako odločite, da sami kaj postorite.
Lep pozdrav
Objave: 184
Teme: 3
Ocena:
1
22.1.2021 ob 17:03
(*Zadnja sprememba objave: 22.1.2021 ob 17:05 uporabnik Wolkulja.)
Katja19 ste že dobili kakšne informativne cene?
Zdaj razumem tale začaran krog. Sploh si ne moreš začrtati finančnega okvirja.
Kamorkoli pošlješ povpraševanje dobiš odgovor v stilu imamo razdela cel prodajni aranžma, oglasite se pri nas (vedno dopoldan) z idejnim načrtom blabla, bomo dorekli ceno.
Uredu. Poslušaš dobit kakega arhitekta...jea right, specializiran za skelet, za ne vem kaj...kaj mi bo načrt če ne vem kater sistem če nimam cen? Wtf
Objave: 146
Teme: 38
Ocena:
2
Brez popisa del boš težko prišla do nekih konkretnih številk, po eni strani bo tebe prisililo, da svoje želje konkretiziraš, po drugi bo izvajalec moral navesti ceno na enoto, ki ga bo obvezovala. Na tvojem mestu(če nimaš še nič) bi vzel en mušter popisa in notri nabutal količine čez palec. S tem greš potem iskat ponudbe.
Ocena:
0
Danes mi je arhitektka dejala, da sploh ni nikakršnih pogojev, da bi zgradili pasivno hišo za 160k eur. Rekla je, da naj raje računamo na 200k.
Hiša naj bi bila velika 130m2 P+M, poleg še lopa in nadstrešek.Ampak lopa in nadstrešek sta, kot dodatna opcija. Glavno je hiša. In še zidana bo, kar naj bi bilo.pa itak še ceneje od lesenih.
Zanima me še vaš k9mentar na to trditev?
Aja pa ne bi gradili na ključ. Vse bi delali izvajalci mi bi jih samo sami iskali in jih koordinirali.
Lp,
Katja
Objave: 7104
Teme: 41
Ocena:
34
Katja19,
morda bi šlo. Najprej " Popis del in količine " nato iskat ponudnike / izvajalce. Kar pogumno.
Lep pozdrav
Objave: 12046
Teme: 16
Ocena:
27
Med 160 in 200 NI velika razlika. Ceprav je 40k ogromno denarja... ampak... 200 je realno. 160 je dosegljivo.
Kje bos ti... bos vedela ko koncas...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Ocena:
0
200 je realna cena za kaj? Za samo hišo?
Ne razumem teh ocen, ker ne verjamem, da bi šle cene toliko gor v roku enega leta. Razumem, da se vse draži za toliko pa spet ne.
Objave: 184
Teme: 3
Ocena:
1
Hm...jaz sem dobila odgovor arhitektke, da je za hišo do 150m2 200k malo malo...tako da zdaj raziskujemo nakup in obnovo.
Tvoja arhitekta mi je bolj všeč,lol.
Objave: 12046
Teme: 16
Ocena:
27
Gor? Kam gor? Take cene so sedaj! Ja, JE dosegljiva nižja cena. TUDI nižje od 160k. ampak... POVPREČNA realna cena na katero lahko računaš je kakšna je. Če bo nižja bo samo od tebe odvisna! In od načrta. In od izvajalcev. In od... Če greš na "nož" da boš za 160k naredila... potem pa ti 40k zmanjka bo pa kaj? Če že sedaj veš da 200 nimaš, popravi načrte...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 1090
Teme: 1
Ocena:
27
Težko je oceniti strošek gradnje ker so razponi cen zelo veliki. 130m2 velika hiša je lahko enostavna kocka ali pa arhitekturno čudo. Okna so lahko navadnih dimenzij ali pa ogromne steklene stene. Tudi pri enaki velikosti oken so ta lahko osnovna PVC ali pa vrhunska les-alu, razlika med njimi je več kot dvakratnik cene. Cenovni razponi so lahko še večji pri talnih oblogah, keramiki, fasadi itd. Potem so pa tu še razni nenujni elementi, kot na primer kamin, savna, bazen,...
Gradnja konstrukcijsko in inštalacijsko racionalne hiše brez zgoraj naštetih luksuzov bi ob lastni organizaciji gradnje bila izvedljiva tudi pod 1000€/m2. Je pa tu potem na mestu vprašanje, zakaj graditi hišo če ne bo nič posebnega, potem bi lahko kupili tudi stanovanje.
Da se razumemo, to je zgolj strošek gradnje objekta brez stroška parcele, papirologije in zunanje ureditve ter s priključki na infrastrukturo ob parceli. Razne nadstreške in lope računajte še 200-300€/m2, pa zunanje tlakovane površine 50-100€/m2.
Vprašanje je tudi, kdaj če sploh bo Eko sklad objavil nov razpis za subvencije za pasivne hiše. Po starem razpisu bi za takšno hišo lahko dobili slabih deset tisoč evrov subvencije kar se tudi nekaj pozna.