PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Zasteklitev/zaprtje balkona

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni! 

Namen imam zapreti balkon in s tem povečati sobo. Balkon se nahaja pod streho, glejte prosim slike. Zanima me predvsem sledeče, kako -kateri material- uporabiti, da se pozimi ne bi nabiral kakšen kondenz na stropu? Kritina na strehi je bila pred kratkim menjana, pod njo je tudi neka folja, pod njo pa opaž, ki je viden na slikah. Bi dal na strop (bo malo postreni stekleno volno (največji del zgoraj je prostora za cca 30cm, nanjižji del pa za cca 10cm.. zanima me, katero parno zaporo priporočate in kako izvesti zaščito, najprej zgoraj na opaž/tramove izolacijoa, potem parna zapora in nato knauf? 
Kaj mi svetujete pa za steno pod bodočimi okni (na mestu sedanje ograje)? Razmišljal sem o siporeksu in z notranje strani izolacija (steklena volna/stiropor?) in nato knauf? 
Kaj priporočate pa za po tleh? sem odstranil ploščice in tanek tlak, tako da je prostora za talne obloge cca 3cm? Bi položil neko izolacijo(kaj priporočate?) in potem čez topli pod. 

Hvala za vse nasvete že vnaprej! 
Grega

Priložene datoteke Predogledne slike

zgoraj klasičen gips. Spredaj klasična stena iz česar želiš in fasada. Spodaj klasična fasada. iz zunanje strani.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Iskanje po temi