Gradnja in obnova > Napeljave
Predpriprava za klima napravo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predpriprava za klima napravo
#1
Pozdravljeni,

imam vprašanje glede predpriprave za klima napravo. Jasno mi je, da moramo notranjo in zunanjo enoto elektro ožičiti in da moramo do notranje enote speljati odvod kondenza, ne vem pa kako predpripraviti povezavo med notranjo in zunanjo enoto v kateri bo potekal tok hladiva. Najenostavneje nam je vstaviti stigmaflex rebraste cevi v kolutu (notranji fi 64 mm ali 52 mm). Ali bo v takšno cev mogoče potegniti bakrene cevi? Ker klime zaenkrat ne bomo imeli (radi pa bi imeli predpriravo, da kasneje ne bo preveč štemanja) sedaj ne bi radi preveč investirali v inštalacijo. Ali morda bolj priporočate da namesto stigmaflex rebraste cevi namestimo direktno bakrene cevi 3/8 cole in 1/2 cole?

Kakšna je maksimalna razdalja med notranjo in zunanjo enoto? V našem primeru bi bila cca 15 m. Ali je to OK? Ali so kakšne omejitve glede temperatrue? Morda bi povezavo speljali kar pod toplotno izolacijo na zunanji strani zidu...

Hvala.
#2
Pozabila si tudi  na odvod za kondenz na zunanji strani klime. Ob hlajenju kondenzira notrajna enota, ob gretju pa zunanja enota.  Če boš inštalacijo pripravila, najboljše, da na notrajni strani daš namensko dozo, ki je za klime, kot je recimo na spodnjem linku, katero lahko pokriješ z pokrovom dokler ni montirana klima.

https://mgk.si/montaza-klima-naprav/pred...enote.html


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »