Gradnja in obnova > Energijski viri
Prezračevanje in filtri

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prezračevanje in filtri
#1
Pozdravljeni,

po enem letu od nakupa rekuperatorja (Zehnder q350) se je pojavila potreba po menjavi filtrov (G4 in F7). Sedaj me pa zanima, ali je treba filtre nujno zamenjati z novimi, ali bi se jih morda dalo spihati s kompresorjem? Za razne stroje se to lepo obnese, ne vem pa, če se to da s filtri ki skrbijo za čistočo zraka v hiši.
#2
Tako finih filtrov se ne da čistiti, kupi nove. Imajo tudi kompatibilne, ki so enkrat cenejši.
Jaz sem dal 60€ s poštnino za 2x G4 in 2x F7. Sem pa gledal, trenutno nimajo na voljo kompatibilnih. Ti je pa dolgo zdržal, meni npr. po 5 mesecih že javi upor, da ne more dosegat max 450m3 ampak nekje 20m3 manj. So pa to neprimerno boljši od tistih ravnih, kjer jih zabije zelo hitro, tukaj pa ima filter veliko večjo površino (harmonika).
TUKAJ imaš 3 komplete za 60€, ampak pošiljajo samo v Avstrijo.
#3
Pozdravljeni,

koliko časa vam zdržijo zehnderjevi filtri? Mi smo prvič morali menjati že po dveh tednih, ko je padel max pretok iz 450 na samo 320, zdaj po 15 dneh od menjave filtra pa zopet javlja resistance in noise guard in je padel max pretok iz 450 na 420, rekuperator pa spet moteče glasen že pri stopnji 2 (pretok 240 namesto 250). Meni se zdi totalno nesprejemljivo menjati filtre na 15 dni, pa ne živimo na prašnem območ, blizu prometne ceste, v okolici pa tudi večinona vsi kurijo na plin...
#4
Jaz sem imel probleme samo s tistimi "kompatibilnimi" filtri (neoriginal), ker so mi javljali opozorilo "Noise Guard" in je naprava zmanjšala pretok..še posebej ob kakšnih meglenih dneh..
Z original pa teh težav ni in zdržijo cel cikel dokler naprava ne javi..(sej ne vem koliko je, pol leta?)

Sem pa ravno zadnjič dobil neko reklamo na mail, da se bodo kao 1.4. podražili filtri (kot da niso že dost dragi btw...) in ima tam ena naša firma "akcijo" 3x set G4/F7 za nekih 105€.. lahko na ZS, če koga zanima..bi nabavu, samo vseeno ne dam 100€..  Big Grin
#5
Nimam zehnderja ampak rekuperator od Venta v katerem so v originalu bili zgoraj omenjeni harmonika filtri. Uporabljamo G4 in F7 in, ker imajo originalni kar visoko ceno, jih ze drugo leto narocam pri podjetju ecotip. 2x G4 in 2x F7 me pride 70€ z ddv. Menjavam jih konec poletja in zacetek pomladi, vmes pa jih, ko se spomnim na hitro spiham s kompresorjem.
#6
Ampak 70€ je ze skoraj cena original filtrov (govorim za Zehnder). En set mislim da pride nekaj cez 40€, torej 80€ 2 seta.

A je mogoce kdo ze kdaj narocal od tule:
https://cleanfilter.eu/en/product/zehnde...62607189d7
Cena se mi zdi smesno nizka... kaksne izkusnje?

Pa na ebayu se tudi dobi, je kdo ze narocal?
https://www.ebay.de/itm/323754137187?has...Sws3dcmmXq
#7
Zadnje sem vzel pri: cleanfilter.eu in moram rečti, da sem zelo zadovoljen. Kvaliteta primerljiva originalu (Imam Paul-a).
Aja, navedene cene so brez DDV-ja, vendar kljub temu zelo ugodne.
#8
Sem v eni drugi temi pisal, da sem narocil filtre pri omenjeni firmi iz Vilne. Pred tem sem jih naroceval pri eco tip v SLO ampak so letos podrazili komplet F7 + G4 za 10% in pa dodali smesen pogoj, narocilo min. 10 komadov. Zato sem narocil pri cleanfilter.eu. Za prvic sem vzel par, ki me je z ddv stal cca 26€ plus postnina cca 8€. Paket so odposlali drug dan po prejemu placila in mi poslali kodo za sledenje posiljki. Paket je prispel v nekaj dneh. Glede na znesek postnine se splaca narocit vec, ker nima smisla vsakih par mesecev dajat za postnino 8€. No filtra sta bila popolnoma enaka filtroma, ki sta bila ob nakupu rekuperatorja, tako po izgledu kot materialu.https://cleanfilter.eu/en/product/vents-vut-vue-350-vb-ec-filter-set/?v=c562607189d7 Zdaj ali so original ali ponaredek mi je vseeno, ker razlike razen v ceni ni. Prodajajo pa tud stozcaste filtre za sesalne ventile https://cleanfilter.eu/en/product-catego...62607189d7, ki so prav tako cenejsi, kot pri nas. V glavnem zaenkrat pozitivna izkusnja Smile
#9
Hvala za link - bom naslednjič poskusil s cleanfilter.eu.
Jaz sem do sedaj za paul naročal pri https://www.fairair.eu/ in nimam pripomb.
#10
V Slo:
https://www.podsvojostreho.net/forum/sho...#pid909693
#11
Filtri iz Konusa so v zadnji pošiljki še bolj izpopolnjeni, bolj plasirani, torej večja površina filtriranja in debelejši ob straneh tako, da še bolj pašejo v napravo. Enake filtrirne stopnje F7 kot original Smile. Cena je pribl 11 EUR/komadu s poštnino vred.
#12
Zadnja ponudba od Ecotipa ni bila nekam strašno ugodna (govorim za filtre Zehnder). Potem mi je kolega posodil komplet kompatibilnih (dobava iz Nemčije) in so se obnesli čist ok.
Sem gledal ponudbe na nemških sajtih, če je kdo za, se lotimo kake skupne nabave, se pozna pri ceni pa še stroškov dostave pri večji količini (10+ kompletov) ni


Skok na forum:
Zadnje novice

Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
08.06.2021 ob 07:28:05
Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
Odločitev za nov dom je ena najpomembnejših v življenju. Zato je potrebno, da izberemo dobro in kakovostno hišo, ki nam bo... Beri dalje »
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
02.06.2021 ob 13:07:02
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »