8.4.2020 ob 14:18
Pozdravljeni,
upam, da tema ni preveč že obdelana ali pa naslov nesmiseln.
Zadeva za moje pisanje je sledeča:
Seveda nisem vodovodar oz. iz ustrezne stroke, zato pa vas vljudno prosim za kakšne komentarje. Hvala
upam, da tema ni preveč že obdelana ali pa naslov nesmiseln.
Zadeva za moje pisanje je sledeča:
- V drugem nadstropju se ogrevamo preko talnega gretja, torej vstopna temperatura vode za talno od 25-35*C. To reguliram preko mešalnega ventila za talno.
- Kot vir gretja pa imamo peč na kurilno olje. Na peči smo letošnjo zimo ogrevali samo drugo nadstropje, torej tam, kjer imamo talno gretje (v prvem nadstropju so radiatorji). Na peči sem imel nastavljeno temperaturo vode od 30-40*C. Ne vem ali je to prav ali ne, ampak peč se mi je prižigala skoraj vsakih 15min,ali pa še bolj pogosto. Čeprav le za kako minuto ali dve, a kljub temu. Vodo v kotlu je segrelo nekje do 50*C. Zaradi toliko pogostega prižiganja peči imam občutek, da je to POTRATNO glede kurilnega olja. Ali se motim?
- Porodila se mi je ideja, da bi vodo za talno ogrevanje grel preko bojlerja za vodo. Ali bi to sploh šlo? Da bi za dvižni vod uporabil toplo vodo iz bojlerja, za povratni pa bi bil priklopljen na dovod mrzle vode za bojler. Zraven tega bi imel seveda tudi možnost dodajanja oz. filanje "manjkajoče" vode za bojler, če bi se ta porabila oz. "izgubila" iz sistema. Bojler pa bi ves čas imel nastavljen na minimalno temperaturo, da bi se vzdrževala temp. vode na približno 30*C. Menim, da bi na ta način zagotovo privarčeval kakšen €, in še strošek bi se porazdelil bolj čez zimske mesece.
Seveda nisem vodovodar oz. iz ustrezne stroke, zato pa vas vljudno prosim za kakšne komentarje. Hvala