PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Načrt/tloris gradnje Cigonca

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni.

Sam sem trenutno v pripravi načrtov za gradnjo oz rekonstrukcijo obstoječega objekta. In še iščem oz sem odprt za razne predloge kar se tiče prostorske razporeditve tlorisa. Sama gradnja je rekonstrukcija objekta na ravni površini, hiša bo razporeditvi pritličje + mansarda.  Največ pomislekov imam kar se tiče razporeditve stopnic in samega "utility" prostora, saj se mi zdi da bi bil ob taki postavitvi premajhen (planiran je PS in SS, ter notranja enota za TČ). Sleme strehe poteka vzporedno z vhodom.  Samo pohištvo je nakracano noter v neki okvirni postavitvi in je daleč od tega da je fix Smile Stopnišče sicer zgleda malo ozko na tej sliki, ampak realno bi potem prišel na neko "standard" širino, v glavnem takšna je ideja izvedbe. Pa preden se kdo začne nevem kako razburjati, to moj okvirni načrt brez nekega posveta z nobenim projektantom, tako da je zagotovo notri tudi kaki večji feler na katerega vrjetno nisem pomislil... Big Grin Skratka, vsi predlogi so dobrodšli Tongue

Priložene datoteke Predogledne slike

Če bo rekonstrukcija ti bodo razporeditev prostorov narekovale sedanje stene in temelji torej obstoječa konstrukcija. Če pa bo novogradnja pa preden sploh kaj rečemo predlagam, da obiščeš projektanta, ker tole tukaj je statično povsem neoptimalno in pa na parih koncih vsaj 10m2 zmetanih stran ali pa pri isti kvadraturi veliko boljša razporeditev prostorov. Koliko stane m2 izgradnje si lahko prebereš na forumu in evo sem ti prihranil 10k eur.
V dnevni sobi je predvidena peč? Kam gre po vertikali dimnik?
V utility boš postavil notranjo enoto TČ. Zunanja bo verjetno na drugi strani steni - kar je pod spalnico. Nekatere hrup zunanje enote zelo moti.
Notranja vrata - smer odpiranja boš verjetno še popravil.
Veliko je praznega prostora - po mojem mnenju neizkoriščenega.
Shrambo za živila si predvidel kje - utility?
(2.9.2019 ob 05:23)KeCko Napisal: Če bo rekonstrukcija ti bodo razporeditev prostorov narekovale sedanje stene in temelji torej obstoječa konstrukcija. Če pa bo novogradnja pa preden sploh kaj rečemo predlagam, da obiščeš projektanta, ker tole tukaj je statično povsem neoptimalno in pa na parih koncih vsaj 10m2 zmetanih stran ali pa pri isti kvadraturi veliko boljša razporeditev prostorov. Koliko stane m2 izgradnje si lahko prebereš na forumu in evo sem ti prihranil 10k eur.

Ni novogradnja bo rekonstrukcija ja, ampak razporeditev prostorov ni tako hudo odvisna od same obstoječe konstrukcije ker je bila prej tukaj delavnica in je prostor skoraj v celoti odprt razen nosilne linije stebrov. Kaj točno pa ste mislili s tem, da je statično povsem neoptimalno? In kako bi okvirno bi bilo po vašem mnenju bolj optimalno razporediti prostore?

(3.9.2019 ob 09:35)BlonG Napisal: V dnevni sobi je predvidena peč? Kam gre po vertikali dimnik?
V utility boš postavil notranjo enoto TČ. Zunanja bo verjetno na drugi strani steni - kar je pod spalnico. Nekatere hrup zunanje enote zelo moti.
Notranja vrata - smer odpiranja boš verjetno še popravil.
Veliko je praznega prostora - po mojem mnenju neizkoriščenega.
Shrambo za živila si predvidel kje - utility?

Peč je morda mišljeno bolj kot dekorativni element oz ni niti fix da bo, če pa bi se odločil pa je v planu peč na bioetanol, ki ne rabi dimnika koliko sem gledal. Je malo "problem" glede zunanje enote TČ, da je v tem primeru pod spalnico, ampak je sama zgradba umeščena malo neoptimalno na parcelo, tako da če bi jo prestavil na eno stran je zraven vhoda, na drugi strani bi pa bila na sredini parcele, kar ni vizualno najbolj prijetno Big Grin Kaj bi se pa vašem mnenju splačalo spremeniti oz kako bolje izkoristiti prostor? 

Lp
Statično optimalno pomeni, da si nosilne stene sledijo v vertikali in se tako sile obtežbe ne prenašajo momentno ter da so postavljene tako da najbolj učinkovito porevzemajo strižne sile v obeh smereh.

Glej dam z veseljem kakšen nasvet ampak načrtov preko foruma pa res ne mislim risat Smile. Kot prvo, ker kot sem rekel se da prihraniti kar precej pri kvadraturi (in to ni zastonj) in kot drugič ker je za pripravo dobrih načrtov potrebno dobro poznati parcelo, teren, naročnika njegovo boljšo polovico, želje, finančno konstrukcijo, sosede in še kaj.

Še enkrat svetujem, da greš lepo po vrsti, najprej do projektanta, ki ti bo pripravil nek koncept oz. idejno zasnovo potem pa lahko tam še rečemo kaj. Ker če zadeva že v samem bistvu ne štima in jo bo potrebno konkretno spremeniti je škoda debatiranja.
Iskanje po temi