PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Služnost vodovod

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni.
Trasa po kateri bom vlekel vodovod poteka po privat parcelah in parceli katere je lastnik komunala.Oni so mi pač podali takšne smernice,mi pripravili tudi pogodbo,ampak jo sudišče za vpis v ZK ni sprejelo, za privat parcele je sprejeto in vpisano v ZK, za komunalno parcelo je sodišče zavrnilo in podalo obrazložitev.
;;V konkretnem primeru je sodišče ugotovilo,da je predlagatelj predlagal vpis služnostne pravice  v korist Javnega podjetje komunale,kot služnostnega upravičenca.Ugotovilo je tudi da je služnostni upravičenec lastnik služeče nepremičnine.;;Preprosto povedano komunala je dala služnost sam sabi.

Predlog projektanta je da,z komunalo sklenemo osebno služnost.Nekje sem prebral da osebna služnost ni veljavna za pridobitev GD.
Prosim če se nekdo spozna na te zadeve in svetuje kakšno rešitev.
LP.
Običajno, če gre za priključek samo zate, potem se vpiše služnost z dovoljenjem lastnika v korist objekta, ki se bo gradil. Torej bi tudi komunala dala služnost gradnje in vzdrževanja vodovoda v korist vsakokratnega lastnika objekta na parceli bla bla bla...

Če imate varianto, da se služnost vpisuje v korist komunale, potem za tisto parcelo, ki je v lasti komunale ta vpis ni potreben.

Je pa ta druga varianta malo nenavadna oz. kakšnega projektanta imaš, da takšnih osnovnih stvari ne obvlada?

L.p., Kloko
(26.8.2019 ob 17:23)kloko Napisal: Običajno, če gre za priključek samo zate, potem se vpiše služnost z dovoljenjem lastnika v korist objekta, ki se bo gradil. Torej bi tudi komunala dala služnost gradnje in vzdrževanja vodovoda v korist vsakokratnega lastnika objekta na parceli bla bla bla...

Če imate varianto, da se služnost vpisuje v korist komunale, potem za tisto parcelo, ki je v lasti komunale ta vpis ni potreben.

Je pa ta druga varianta malo nenavadna oz. kakšnega projektanta imaš, da takšnih osnovnih stvari ne obvlada?

L.p., Kloko

kloko hvala za odgovor.
Misliš,če bi eno tekšno pogodbo sestavil,bi ta bila veljavna za pridobitev GD.Na komunali so mi povedali,da oni ne vedo kako naj sestavijo eno takšno pogodbo.
Notar pa pravi,da zadevo pripenjemo do UN in naj oni povejo,kako se to pač reši.Po njegovih besedah,pogodba katero mi je komuna dala je zapisano,da oni dovoljujejo da vodovod poteka po njihovem emljišču.Pogodba je tudi notarsko overjena.
LP.
Iskanje po temi