PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Odtok po zunanji steni

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Prenavljam mansardo v starejši hiši (pritličje je že urejeno).
Zgoraj bi si rad uredil kopalnico, ker je bila v pritličju prostorska stiska in je kopalnica velika samo 3m2.
Problem pa nastane z odtokom za wc (in posledično tudi kad in umivalnik).
Edina možnost, kjer lahko speljem odtočno cev 110 je po zunanji steni (po fasadi). 
Je to sploh izvedljivo? Izolacije na fasadi še ni (in jo verjetno še vsaj kakšni 2 leti ne bo), zunanje stene pa so debele med 50 in 60cm, tako da bi lahko cev vštemal nekaj cm pod zunanjim ometom. Bi pa bilo te cevi po steni cca 3 metre, nato bi šla v tla in cca 2m do kanalizacijskega jaška.
SGrega,
če že , potem z kotno brusilko zareži kanal. pri nas se zelo poredkoma tako izdela. Sem pa videl kar nekaj primerov.
Morda za začetek, ko še ne bo fasade, oblečeš cev v armafleks 2-3 cm. Samo zmrzovanje ni za pričakovati, saj bo iz kanalizacije prihajal topel zrak! Pravilno izvedi oddušek ( odzračevanje ).
Lep pozdrav
Marsikje po tujini je to redna praksa. Tudi “novejše” hiše. Res pa bolj na takih področjih kjer ni ravno zime.
Če pač ni druge opcije spelji po zunanji steni... kako pa drugače?

Na leto se ti bo poznalo par fičnikov, pri ogrevanju....
Vedno so tudi druge opcije, ampak se mi je v mojem primeru ta zdela najboljša, sprašujem pa če je sploh izvedljiva, glede zmrzali in podobno.
Če ne bo spuščal kak kotni ventil na wc kotličku, ali kje drugje zelo na malo puščala voda, v cevi ne more priti do zmrzali. Seveda pa morajo biti padci v redu narejeni, da vsa voda iz cevi odteče. Če ni nič v cevi tudi nič ne more zmrzniti.
Iskanje po temi