Objave: 10
Teme: 5
Ocena:
0
Prosim še kakšen vaš nasvet glede materiala za fasado. Imeli bomo baumit sistem a stiropor bi imeli grafitni od eurotherm, ker ima iste lastnosti. A bo to ok in bodo ti materiali šli skupaj?
Kakšen pa bi dali zaključni sloj silikat ali silikon?
Lepo prosim za vaša mnenja oz izkušnje.
Objave: 37
Teme: 4
Ocena:
0
Zaključni sloj: Silikon (čeprav je malce dražje kot silikat), pa še extra dodatek proti plesni in gobam (AP = anti Pilz).
Objave: 65
Teme: 25
Ocena:
1
Glede na to da imaš stiropor ki ni paropropusten "ne diha", je vse en šment kakšen zaključni omet....lahko tudi akrilni ki je najcenejši in še najbolj vodoodbojen.
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Ni napisal, kakšne barve bo. Če bo belo, je res vseeno.
Če bo barvno, čim dražje. Ker ene bajte so že po letu ali dveh nagravžno sprane ali obšlesane.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 1287
Ocena:
1
Kaj pretirano pojma nimam o temu - samo povem naprej, kar so povedali meni.
Silikonski naj bi bil najbolj odporen kar se tiče vlage (spiranja ob dežju, vetru). Recimo pri hišah brez napuščev in na izpostavljenih legah garancija enega proizvajalca velja le ob uporabi silikonskega končnega sloja (pač govorim za določenega proizvajalca, za katerega se jaz zanimam) - v mislih imam spiranje, obšlesanje, alge, etc.
Pri kombiniranem sistemu fasade preveri garancije proizvajalca.
Objave: 10
Teme: 5
Ocena:
0
Barva bo vanilija in lešnik napušč, torej bolj svetla samo ne bi pa bilo dobro, da se pojavijo te črne lise bodo še bolj vidne na svetli barvi. Torej najboljši bi bil silikonski ne silikat pranje fasade s strani dežja sicer ni pogosto le kadar je močan naliv.
Akril torej odpade kaj pa silikat?
Objave: 1828
Ocena:
0
Jst sem dal doma in pri tašči Si-si in se zaenkrat kar obnese. Cena bolj kot ne isto kot akril, vsaj od caparola. Sicer pa po 3 in 5 letih še prezgodaj da bi rekel da je to to, lahko poročam čez kakšnih 5 let kako je z algami.