PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Univerzalni odduh

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kje bi dobil univerzalni odduh za opečno kritino? Glede na to da je orginal Tondach 250€ in rabim 3 komade, me zanima če se kje dobi kakšen univerzalen
Trgovine topdom oz obnova, v Mariboru ga imajo, no vsaj imeli so ga lani, ko sem jaz kupoval. Cena pa mislim da dobrih 100€. Kvaliteta pa ena sama zalost napram originalu. Tako, da je za razmislit, ce se splaca sparat, glede na to, da ti lahko povzroci vec nevsecnosti kot prihranka.
Zaradi cene sem se tudi sam odpovedal odduhu na strehi. Na hladno podstrešje bomo montirali namenski nepovratni ventil za oddušnik. Mislim, da je cena okoli 60 eur.
V seltronu mislim da je okrog 30€..
Popson31 Napisal:Trgovine topdom oz obnova, v Mariboru ga imajo, no vsaj imeli so ga lani, ko sem jaz kupoval. Cena pa mislim da dobrih 100€. Kvaliteta pa ena sama zalost napram originalu. Tako, da je za razmislit, ce se splaca sparat, glede na to, da ti lahko povzroci vec nevsecnosti kot prihranka.

Glih original je žalost. Razpade v 5 letih.
Tist za 30€ je bomba. Plastik fantastik ampak drži vodo.
Jaz sem jih pred leti kupil v Topdomu, mislim, da sem dal za 3 kose cca 120 €. nepovratni ventil za oddušnik pa stane veliko manj kot 100 €.
V Topdomu je bil pred cca pol leta dobrih 100€ komad. Ta, ki gre ven na streho. Original od tondacha pa cez 200€. Pa je razlika vsaj na pogled ocitna. Potem sem pa vzel, kot vecina tukaj na forumu, ta nepovratni ventil v seltronu, ki je okrog 30€ in spila OK..
Kaj pa če ima MČN, lahko uporabi nepovratni ventil?
Imamo MCB in smo uporabili nepovratni ventil..
Kje pa vam potem izhaja zrak ki se vpihuje, ne prihaja tam do neprijetnih vonjav?
Meni so rekli da je nepovratni bolj za kanalizacije, za MČN pa odduh...
Ja kam pa gre kanalizacijska cev iz bajte drugam kot v MCN? Speljana je na podstresje kjer je namescen nepovratni ventil. Smrdi nic ne, ne na podstresju in ne iz MCN.
Morda sem nejasno napisal...
Vprašanje je bilo, kje potem iz MČN izhaja zrak, ki ga vpihuje kompresor-puhalo?
winzer Napisal:Morda sem nejasno napisal...
Vprašanje je bilo, kje potem iz MČN izhaja zrak, ki ga vpihuje kompresor-puhalo?
Tudi mi imamo podoben problem... Nam je bilo rečeno, da če nočemo imeti smradu v okolici MČN, potem naj obvezno izvedemo pretok zraka/smradu preko sanitarnih vertikalnih cevi in strešnih odduhov, tako da... Cistilno smo vzeli pri Gorcu, Smart solido, betonsko 4-5oseb...

Poslano z mojega G8141 z uporabo Tapatalk
Popson31 Napisal:Ja kam pa gre kanalizacijska cev iz bajte drugam kot v MCN? Speljana je na podstresje kjer je namescen nepovratni ventil. Smrdi nic ne, ne na podstresju in ne iz MCN.
Kaksno mcn imate? Koliko časa je v obratovanju? Če vas prav razumem, do sedaj niste nikoli opazili, da bi kaj smrdelo iz mcn, ob kombinaciji z nepovratnim ventilom na podstresju? Sprasujem namreč, ker bom v kratkem zagnal mcn, predracun za original odduhe je pa dokaj velik, in se nebi zelel prenagliti z nakupom odduhov, če smradu ob kombinaciji z nepovratnimi ventili ni zaznati.. Se mi pa poraja vprasanje, kam za vraga pa gre potem ves tisti smrad, ki nastane v mcn? Hvala ze v naprej za odgovor...

Poslano z mojega G8141 z uporabo Tapatalk
@popson, a ti nepovratni ventil kot 'odduh' na podstrešje ne pripelje topel zrak - kondenzacija na podstrešju, si pozimi bil kaj pod streho? So sperovci in izolacija suhi?
1 2
Iskanje po temi