Žaluzije se mi pri spuščanju občasno zatikajo v komarnik. Včasih se samo sliši zvok, ko drsa vrvica žaluzij ob letev komarnika ali pa se kakšna lamela spušča malo postrani dol. Proizvajalec mi zagotavlja, da je to normalno, meni se pa to ne zdi normalno. Jaz osebno menim, da gre pri teh žaluzijah za napako v dizajnu, da je vodilo za komarnik preblizu vodilu za žaluzije za to širino lamel (Z93) in da zato drsa vrvica po letvi komarnika. Fotografija žaluzije od spodaj je [url=httpsunichr("58")//wwwunichr("46")dropboxunichr("46")com/s/37gzxtdsqtqs88v/IMG_20190323_220459unichr("46")jpg?dl=0]tukaj[/url] in na njej je obkrožen "stik" vrvice z letvijo komarnika.
A je dopustno, da vrvica žaluzij drsa v letev komarnika in posledično včasih kakšna lamela ne gre lepo dol, ali je to očitna napaka v dizajnu, ki je lahko predmet reklamacije?
Komarniki so bili kupljeni v kompletu z žaluzijami, od istega proizvajalca in montirani skupaj z žaluzijami. Nič nisem jaz čaral potem. Aja, gre za rolo komarnike, tako da jih sam niti ne bi mogel natakniti kasneje
Vodila za komarnik in žaluzije so kjer so - so v enem alu profilu, ki je privijačen na okno in vse skupaj pod fasado. Tu ni kaj spreminjati. Edina možna (ne čisto enostavna in sploh ne poceni) rešitev je menjava lamel žaluzij z ožjimi.
Sicer pa mene zanima samo to: Je zatikanje žaluzij v letev komarnika in občasno spuščanje postrani normalno in samo jaz kompliciram? Se to dogaja recimo pri Rolteku Hero 1x, ki je bil cenovno nekaj podobnega in tudi konstrukcijsko je podoben, kot dotične žaluzije? Ali bi se žaluzije morale gladko spuščati, tako delovanje je pa odraz nepravilno konstruiranih žaluzij (preveč skupaj vodili za žaluzije in komarnik)?
Kaj to pomeni, "konstrukcijsko podoben", da mečeš v isti lonec?
Lahko pa sam premisliš, kaj pomeni 1 cm širša škatla v tvojem primeru. Četudi sta konstrukcijsko podobna sistema.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!?? Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Konstrukcijsko podoben v tem smislu, da ima en alu profil z vodili za žaluzije in komarnik, privijačen na okno. Konstrukcijsko "manj podobne" rešitve so z vodili v fasadi v stiroporu, ali pa enojna vodila izven fasade ali vodila iz pletenice, ... pa verjetno ti poznaš še kakšno rešitev.
Po mojem pri meni ni problem širina škatle, pač pa konstrukcija profila za vodila; torej razmik med vodili za komarnik in žaluzije. Moje žaluzije imajo 16 mm manjši razmik, kot Hero 1x. Po mojem razmisleku bi z večjim razmikom med vodili žaluzije delovale bistveno bolje, ne vem pa ne, ker kaj dosti žaluzij na realnih inštalacijah nisem videl in ne vem kako delujejo druge. Zato tu sprašujem.
Ja, to bo potrebno preveriti, če bi se šlo v kaj takega. Kakšne pa so prostorske zahteve za Z75? Koliko mora biti višina škatle za 1m žaluzij oz. koliko je višina ene lamele v škatli in koliko cm okna pokrije?
Na večini oken (višina 135 cm in manj) imam škatle 160 mm, na višjih 230 mm.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.