Objave: 13
Teme: 4
Ocena:
0
Pozdravljeni !
Želim postaviti prefabricirano montažno športno halo (imam ustrezne certifikate) in balon ( tudi s certifikati) čez športna igrišča.
Kakšen objekt je taka hala ( enostaven, nezahteven? ) in kakšno dokumentacijo potrebujem ? Enako me zanima za balon ( napihjiv, brez konstrukcije).
Zanima me tudi (ker sklepam da rabim GD za nezahtevne objekte) ali se za GD za nezahtevne objekte plačuje komunalni prispevek v Ljubljani in če kdo ve približno koliko znese izračun? ( 2000m2)
Hvala za vaše odgovore
Objave: 3660
Teme: 8
Ocena:
20
Prefabricirani objekti, ki so dani na trg kot produkt z ustreznimi certifikati se tretirajo kot nezahtevni objekti za katere je potrebno "enostavno" GD.
Glede na veljavni odlok se komunalni prispevek v občini ljubljana ne plačuje.
Tudi ureditev pod halo (utrjene površine, igrišča, ...) mora biti skladna z OPN in gradbeno zakonodajo.
Izjema so začasni objekti namenjeni prireditvam ali sezonski ponudbi.
Ocena:
0
Spoštovani G.Kecko !
Zahvaljujem se vam za odgovor. Včeraj sem bil na oddelku za nepremičnine, kjer so nam rekli, da se za objekte, ki potrebujejo GD plačuje komunalni prispevek. Cena med 100 in 190 eur/m2. Nihče ni omenjal tega odloka, ki ga omenjate vi. Ali nam lahko poveste, kje se nahaja omenjeni odlok?
Ocena:
20
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.ljubljana.si/sl/mestna-obcina/informacije-javnega-znacaja/register-predpisov/nepremicnine/komunalni-prispevek-program-opremljanja-stavbnega-zemljisca/">https://www.ljubljana.si/sl/mestna-obci ... zemljisca/</a><!-- m -->
Link do odloka:
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/103170">https://www.uradni-list.si/glasilo-urad ... ina/103170</a><!-- m -->
19.člen 3 odstavek.
Ko sem preverjal zadeve na MoL glede informativnega izračuna so me napotili na ta odlok. V kolikor obračunavajo drugače naj vam navedejo podlago.
Ocena:
0
Še eno dodatno vprašanje imam. Tak objekt se smatra kot proizvod, če se za postavitev ne izvaja gradbenih del ( betoniranje, varjenje). V nasprotnem primeru se to smatra kot objekt. Sedaj pa me zanima...na kaj pa potem lahko položiš tak objekt? Kaj če ga položiš na že zgrajene točkovne temelje,ki so bili zgrajeni za namen gradnje dvorane pred leti ..ali na stare temelje...ali na prefabricirane točkovne temelje?
Ocena:
0
Pardon...Sedaj pa me zanima...na kaj pa potem lahko položiš tak proizvod, da ostane proizvod?
Ocena:
20
Šotori in nekatere montažne zadeve se pritrjujejo v podlago s posebnimi klini in v takšnih primerih to velja za začasne objekte. V kolikor se za temeljenje izvajajo ali so bila izvedena neka gradbena dela potem se to smatra kot objekt in ne več samo kot proizvod in v tem primeru pade med manj zahtevne objekte za katere je potrebno klasično gradbeno dovoljenje.
Ocena:
0
Torej menite, da to velja tudi v primeru, ko so temelji že narejeni ( v našem primeru so bili narejeni že pred leti in obstaja tudi uradna dokumentacija), vendar pa potem niso postavili hale ampak balon. Kaj pa prefabricirani montažni temelji ?
Ocena:
20
Moje mnenje je, da velja. Če so bili temelji postavljeni za neko halo z GD je verjetno bil plačan tudi KP in bi se lahko v tem primeru uveljavljala potencialno že izvedena plačila KP. Temelj je temelj. Montažni ali na mestu vlit gre za gradbeni poseg.
Ocena:
0
Torej nam preostane "klasika". Mogoče veste, koliko časa se po novem potrebuje za pridobitev GD za tak manj zahteven objekt? In od koga je to odvisno? MOL ali UE ?
Ocena:
20
Če je idejna zasnova pripravljena in se vnaprej pridobijo soglasja vseh sosedov k gradnji v najboljšem primeru 2 meseca za pridobitev vseh pogojev in mnenj ter če gre na UE gladko. Realno 4-6 mesecev (1,5-2 meseca za vse pogoje in mnenja ter 2-4 mesece na UE ali še kaj več na posameznih UE)
Ocena:
0
Zanima me ali je za nezahteven objekt v primeru montažne hale, ki se sidra z železnimi sidri v zemljo, kakšna omejitev glede velikosti in višine?
Ocena:
20
Po mojem razumevanju uredbe veljajo tudi za proizvode splošna merila za stavbe kot nezahtevne objekte:
– ima samo eno etažo,
– njena višina ne presega 6 m,
– njena globina ne presega 2 m in
– njen nosilni razpon ne presega 5 m.
V ostalih odstavkih 7. člena (in ostalih členih) ne vidim dikcije, ki bi za proizvode te zahteve odpravila. Ampak iskreno je ta člen ravno s tega vidika zame napisan precej nejasno, tako da ne izključujem možnosti, da se motim. Preveriti bi bilo potrebno na ministrstvu, ker v dosedanjih odgovorih tega pojasnila nisem zasledil.