PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Pomoč

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo!

Danes sem slučajno opazil da imam raztezno posodo polno vode!
Ne vem ali je že od kar so mi montirali centralno ali ne...

V glavnem ne vem kaj je narobe,zato prosim za pomoč.

Raztezno sem izpraznil,napolnil na 2.5 bara...odprl ventil,v trenutku se je raztezna napolnila nazaj z vročo vodo-in pritisk na 5.BAROV.

Ne vem sploh, ali je to prav priklopljeno na bojler? Prilagam sliko kam je priključena na bojler,in sliko raztezne.

Tukaj sem je priklopljena raztezna: <!-- m --><a class="postlink" href="http://shrani.si/f/46/cp/13nTeC3T/priklop.jpg">http://shrani.si/f/46/cp/13nTeC3T/priklop.jpg</a><!-- m -->

Slika raztezne: <!-- m --><a class="postlink" href="http://shrani.si/f/1Y/XZ/1uhbc9fO/raztezna.jpg">http://shrani.si/f/1Y/XZ/1uhbc9fO/raztezna.jpg</a><!-- m -->

Hvala
V raztezni imaš tlak 2,5 bara tlak vodovoda pa je 5 barov. Zakaj misliš, da je raztezna polna?
Iz napisne ploščice vidiš, da je maksimalni tlak 10 barov. Pred napolnjena pa je z 2,5 bara. Ker je to zate očitno premalo jo poskusi napolniti na nekaj več. To ponavljaj, dokler pri povsem ogreti sanitarni vodi (to pa je pri programu legionele) raztezna posoda še ne bo povsem polna tople vode.

PS manometer ti bo vedno, ko boš odprl ventil pokazal tak tlak, kot je v vodovodu- 5 bar. Zato potrkaj po posodi. Če zveni votlo je prazna, drugače pa je polna.
Se pravi gre za pritisk iz vodovoda.. nisem vedel.
Hvala! Sedaj mi je jasno!
Nekaj me še zanima, ali je normalno to,ko je celoten sistem hladen je pritisk v sistemu pod 1.bar. Ko se peč segreva,je pa tlak 1.9 bar.
Ko se sistem ohladi zopet pade pod 1.bar.
Zakaj takšno nihanje?
Je to ok?
Ker ima vroča voda nekaj večji volumen, ki v sistemu nima kam iti kot v raztezno posodo. Zato jo pa imaš, ker bi drugače cevi pokale. Zato je ta pojav popolnoma normalen.
Hvala,se pravi raztezna posoda je pravilno napolnjena na 1.5bara.
Pustim kot je.
Če prav se mi zdi da ko pade pritisk pod 1, potegne nekje v sistem zrak,je to možno?
Dokler je v sistemu nadtlak ne moremo govoriti, da bi vanj nekaj potegnilo, kvečjemu da sistem pušča. Če je (nizek) pritisk ob ohlajenem ogrevalnem sistemu konstantno enak, čeprav je le en bar, sistem sam ne pušča. Je pa spustila ekspanzija.
Ne, ni prav. Premajhna raztezna. Če sploh še dela.
Pa ne ta, ki si jo prilepil tukaj.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Nekaj me še zanima glede peči.

Sedaj bo druga sezona odkar je v pogonu.
Peč je na pelete edilkamin 11.3kw. Zanima me,če so kakšne posebnosti glede okvar? Kaj je dobro imeti na zalogi,kaj rado crkne?

Kje dobavljate rezervne dele?
Lp
Kupiš še eno kompletno čpeč in jo postaviš v kot.
Imaš pokrite vse rezervne dele.
No, mogoče bi še en raufnk lahko kupil. Tudi tam se kaj zalomi.

Jaz sem kupil prejšnji teden dve TČ. Če prva crkne, samo zamenjam.
Saj sem napisal če so kateri deli kritični pri teh pečeh, oz če je komu že kaj odpovedalo.
Da pa bi bila cela peč defekt pa dvomimSmile
Pa kaj imaš doma 20 gum za avto, 16 zavornih ploščic, 8 končnikov, 2 turbine itd.
Ker te stvari se izrabljajo ali kvarijo.
Ali greš kupit ko rabiš?
Ne,ker jih dobim v vsaki avto trgoviniBig Grin
Dele za to peč pa je potrebno naročiti.

Zato pa sem vprasal če se kaj POSEBEJ rado pokvari.

Verjetno ni fajn če ti sred zime crkne svečka za vžig peletov, in jo morajo naročit.

Lp
Mam šibice. Za dan ali dva.

Ampak ti jo kar naroči.
Dva meseca po nakupu uplinjaka sem cepec pri firmi naročil še "rezervne":
vrata, ventilator, obloge, vložek kurišča, tesnila vrat, tesnilo ventilatorja, plačal 500 ojrov, stoji zaprašeno v kurilnici že preko deset let. Pa še bo. Stalo. Ker baje lahko crkne.
1 2
Iskanje po temi