PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Predelava odslužene klime v konvektor

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Imam odsluženo notranjo enoto klime, ki ji še deluje ventilator. Nameraval sem jo predelati v konvektor, da bi lahko z njo iz kurilnice grel klet. Tja imam speljan glikol od solarnih kolektorjev in sem ga nameraval pozimi namesto za gretje sanitarne vode usmeriti v to enoto za gretje kletnih prostorov.

Vendar moram nekako priključke 1/4 in 3/8 od klime spraviti na baker, kompatibilen z vodovodnimi cevmi. Še prej pa bi, če je možno dve cevi 1/4, ki sta sedaj združeni na eno 1/4, spravil vsaj na eno 3/8 (y konektor, ki je razviden na slike).

Ima kdo ideje kako? Kje bi našel material (sploh tisti Y konektor). Imam orodje za lotanje bakrenih vodovodnih cevi in sem to že delal, vendar mi v tem primeru ne grejo skupaj premeri cevi. Sem iz MB.

Hvala in lp,
Marko

Priložene datoteke
.jpg   IMG_20180926_203349.jpg (Velikost: 171,3 KB / Prenosi: 445)
Stare stropne enote klime govorim na pamet ki imajo 20 let (R22) so se z lahkoto predelale, ker so cevi bile večjega preseka pa še toplotne moči so bile med 5-10kw. Prednost je bila da so imele žične grelce za gretje. Zadnja, ki sem jo predelal je bila pred leti od Armec ali Aermec (nekaj tazga, italjanska). Dosti dela nisem imel pa še danes obratuje in je priklopljena na kotel na drva. (ogreva delavnico)

V tvojem primeru bi probal izdelati z malenkost večje cevi katero bi prevrtal in združil skupaj ter uporabil trdi lot.

lp
Hvala lepa!

Enostavna rešitev, na katero pa nisem niti pomislil - manjkajo izkušnje...

LP
Marko
Iskanje po temi