PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Tokokrog

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

imam zanimiv problem, ko priklopim eno LED žarnico, ki je manjše moči kot 1W mi le ta malenkost sveti, čeprav je stikalo za luč izklopljeno, torej ni dovoda faze do žarnice (samo ničelni vodnik), ko stikalo vklopim žarnica sveti normalno - nazivno.
Ko le to žarnico zamenjam z močnejšo od 1W ali z več žarnicami le ta/te delujejo normalno torej ko je stikalo izklopljeno ne sveti, ko vklopim sveti normalno.

Razmišljam o vzrokih, verjetno se v ničelnem vodniku inducira kaka napetost ali pa v omrežju niso ustrezne ozemljitve.
Najbolj me zanima zakaj sveti, ko pa tokokrog ni sklenjen, torej faza je prekinjena v stikalu, samo neka napetost na nuli, ki pa je v zraku...? Ima kdo kakšno idejo?
Že velikokrat pojasnjeno na forumu.....
LED ima tako majhno porabo, da lahko "brli" že zaradi inducirane napetosti med vodniki ali stikala, ki ima vgrajeno tlivko ali LED.
Če je moteče - tole:

Priložene datoteke
.jpg   IA50.jpg (Velikost: 92,73 KB / Prenosi: 1584)
Iste težave imam jaz z LED panelom v kopalnici. Ko je priklopljen indikator na stikalu (tlivka ali led) LED panel utripa. To naj bi se rešilo z RC členom kot ga je predlagal arbajter vendar pri meni ni uspeha. Iz vezave je pa razvidno, da jih lahko več vežemo vzporedno z lučjo tako, da danes poizkusim še z dodatnim RC členom in poročam o rezultatu.
Pozdravljeni,

A mi lahko kdo pove, kje je možno nabaviti IA50 in kakšna je okvirna cena?
hvala
LP
V elektro trgovinah. Drobiž. Toliko kot zobotrebci. A je na sliki morda Mercedes Benz?
Kakor je omenil arbajter v vsaki elektro trgovini je malo čez 2€ in mislim da je res primerljivo z zobotrebci oziroma z kako dišavo za Mercedes-Benz. Sam se tega utripanja še nisem rešil kljub dodajanju novega RC člena. Poročaj če ti uspe.
določene led luči utripajo oz blisknejo vsakega toliko časa zaradi okvare na trafeljcih oz moderno rečeno driverjih.........zamenjaš drajver in stvar rešena. Govorim iz lastne izkušnje.
Ne drži vedno. Dostikrat to ne pomaga. Odvisno od instalacije in kako je ta izdelana. Če se v kablih (ceveh) poleg vodnikov za prižiganje luči nahaja še ničelni vodnik načeloma teh težav ni. Veliko bolj problematične izmenične (križne) instalacije, kjer se instalacija izvaja običajno brez prisotnosti ničelnega vodnika. Se pravi po ceveh potujejo zgolj fazni vodniki za prižiganje luči. Tam pa v igro stopijo indukcije, katere velikokrat sproducirajo tisto utripanje na led svetilkah. In tisti RC člen je vsekakor cenejša rešitev, kot menjava celotnega usmernika (driverja) led svetilke.

Cena za IA50 je zgolj evro.
Hvala za informacije
Spraševal sem, ker tole je malo dražje, če moraš kupiti za 10, 15 luči...
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.inled.si/stikala-za-luci/modularna-stikala-na-dotik/moduli-za-stikala-na-dotik/adpater-za-led-sijalke">http://www.inled.si/stikala-za-luci/mod ... ed-sijalke</a><!-- m -->

LP
Iz zgornjega linka:
Citat:Obvezno je potrebno zvezati rdečo žico na fazni vodnik, saj v nasprotnem primeru adapter ne deluje!
In kaj ima veze pri RC členu kje je faza in kje je nula?
Kaj veš, morda pa elektrončki nočejo "vstopiti" v taplav drat....
Nekaj pa je res. Tile trgovci včasih res nimajo treh pik...
Idea :lol: :wink:
Iskanje po temi